Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas vil bygge militær kapasitet for å «gjenvinne» Jerusalem

Hamas-leder Khaled Mashaal (Foto: Wikimedia Commons)
Hamas-leder Khaled Mashaal (Foto: Wikimedia Commons)
Khaled Mashaal sier oppbygging av en arabisk, islamsk og palestinsk militærkapasitet er den eneste veien for å gjenvinne Jerusalem. Inntil da må kampen føres med terror.

Hamas-leder Khaled Mashaal deltok onsdag på en konferanse i Ankara i Tyrkia. Her tok han til orde for å bygge opp militærkapasitet for å «gjenvinne Jerusalem og de hellige stedene», rapporterer Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

Første skritt på veien mot militærkapasitet er å gjennomføre «motstandsangrep» [dvs. terrorangrep] mot Israel for å svekke deres styrke, sa Mashaal.

– Okkupasjonen [Israel] skal ikke leve i stabilitet eller uten bekymringer. Det må være en daglig pris å betale [for Israel], sa han.

Hamas-lederen ber Fatah danne en samlet front mot israelske «ordninger» i Jerusalem.

– Å beskytte Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen mot jødifisering, ødeleggelse og splittelse, burde være et samlet nasjonalt mål, mener Khaled Mashaal.

Fatah har, ifølge ham selv, ingen rett til å inngå kompromisser om Jerusalems framtid som «rammer» byen eller helligstedene. Han ønsker en felles front mot deling av Jerusalem, som inkluderer araberlandene og palestinerne som helhet.

– Vi må bekrefte for oss selv, for framtidige generasjoner og verden at Jerusalem er essensen i vår sak, vår kamp og vårt politiske, religiøse, nasjonale og historiske symbol. Det burde ikke være uenighet om dette, hevder Mashaal.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart