Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Her jubler Abbas sammen med mannen som myrdet to studenter

PA-president Mahmoud Abbas hyller terroristen Issa Abd Rabbo. (Skjermdump fra NRK Urix 30. oktober 2013)
PA-president Mahmoud Abbas hyller terroristen Issa Abd Rabbo. (Skjermdump fra NRK Urix 30. oktober 2013)
- Vi ønsker våre heltemodige brødre velkommen, sa PA-president Mahmoud Abbas da han tok imot de løslatte morderne i Ramallah. De etterlatte etter studentene Ron Levi og Revital Seri måtte se sine sønners morder juble ved presidentens side.

Palestininan Media Watch (PMW) har publisert utdrag fra de offisielle palestinske TV-kanalens dekning av feiringen da palestinske selvstyremyndigheter fikk utlevert fanger fra Israel denne uken. Se hele klippet her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yOBhHiX7s9k[/youtube]

Alle de 26 løslatte fangene er dømt for mord på israelere. Løslatelsen inngår i prisen Israel måtte betale for å få palestinske selvstyremyndigheter til forhandlingsbordet – i løpet av forhandlingsperioden på i måneder skal til sammen 104 fanger løslates. Dette var andre runde av løslatelser.

– Vi ønsker våre heltemodige brødre velkommen fra å sitte i fengsel til å komme ut i frihetens verden. Vi gratulerer oss selv og vi gratulerer dere alle i denne store feiringen som forener og returnerer våre sønner til oss, sa Abbas i sin tale.

Tv-bilder fra Ramallah, som også ble sendt på NRK Urix, viser hvordan Abbas hever hånden til Issa Abd Rabbo i jubel. Palestineren drepte to israelske universitetsstudenter sør for Jerusalem 22. oktober 1984. Ron Levi og Revital Seri ble bundet og fikk hette over hodet før de ble skutt og drept på kloss hold. 29 år senere gjorde Abd Rabbo seierstegn ved siden av PAs president i Ramallah.

– Vi vil ikke inngå noen avtale så lenge det sitter en fange i fengsel, sa Abbas.

Under festen talte også PAs fangeminister Issa Karake.

– Hver og en av dere fanger er en sol som lyser opp Palestinas himmel, sa Karake.

Da NRK Urix rapporterte om fangeløslatelsen 30. oktober 2013, viste de bilder fra festen i Ramallah, uten å gjengi noen av uttalelsene til de palestinske lederne. NRK var mest opptatt av å problematisere ny israelsk boligbygging. Les faktasjekk på NRK Urix 30. oktober 3013.

I 2005 forklarte Abbas hvor viktig det var for PA å få løslatt alle palestinske fanger, også de som har drept sivile i målrettede angrep.

– Jeg krever dette fordi de er mennesker, som gjorde det vi, vi, beordret dem til å gjøre. Vi – [de palestinske] myndighetene, sa Abbas. Se hele innslaget.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sehBvmjePC8[/youtube]

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart