Israels statsminister Benjamin Netanyahu har stanset byggeplaner for 20.000-24.000 nye boliger på Vestbredden. (Foto: Amos Ben Gershom, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu har stanset byggeplaner for 20.000-24.000 nye boliger på Vestbredden. (Foto: Amos Ben Gershom, Prime Minister of Israel, flickr.com)

Netanyahu stanset omfattende planarbeid i bosetningene

En anbudsrunde for planarbeidet med over 20.000 nye boliger i ulike bosetninger har blitt stanset av statsminister Benjamin Netanyahu. Han frykter konfrontasjoner med det internasjonale samfunnet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Boligminister Uri Ariel (Foto: Knesset.gov.il)
Boligminister Uri Ariel (Foto: Knesset.gov.il)

– Dette steget bidrar ikke til bosetningenes beste. Snarere tvert imot, er det mye som skader bosetningene her. Dette er et meningsløst steg, både praktisk og juridisk, og en handling som skaper en unødvendig konfrontasjon med det internasjonale samfunnet på et tidspunkt der vi forsøker å overbevise elementer i verdenssamfunnet om å oppnå en bedre avtale med Iran, skal Netanyahu ha fortalt boligminister Uri Ariel på tirsdag.

Tidligere på dagen offentliggjorde boligdepartmentet at de hadde planlagt en anbudsrunde for å få gjennomført plan- og reguleringsarbeid for 20.000 nye boliger på Vestbredden og Øst-Jerusalem. 1.200 av disse ble tenkt å ligge i det omstridte E1-området rundt Jerusalem, opplyser Times of Israel. Det er forskjell på hvor detaljert planene var fra sted til sted, men det var ikke snakk om umiddelbare byggeplaner på dette stadium i prosessen, utelukkende planarbeid.

Ariel skal ha akseptert Netanyahus krav om å stanse anbudsplanene, slik at ikke det internasjonale fokuset skifter bort fra Iran-saken.

– All oppmerksomhet fra det internasjonale samfunnet må rettes mot hovedmålet: Å forhindre Iran fra å oppnå en avtale som vi gi dem muligheten til å fortsette sitt militære atomprogram, skrev statsministerens kontor i en pressemelding etter møtet.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)

Det hvite hus har uttalt at de ikke var klar over planene før boligdepartementet offentliggjorde dem og at de ikke anser byggeprosesser i bosetningene som legitimt, melder Yedioth Aharonoth. PA-president Mahmoud Abbas gikk så langt som å hevde at forhandlingene med Israel vil være over, dersom ikke beslutningen ble reversert.

Vil legge lokk på drøftelser
Den nylig gjeninnsatte utenriksministeren Avigdor Lieberman er lei av at uenigheter med USA kommer ut i offentligheten, både i bosetnings- og Iran-spørsmål. Han mener Washington og Jerusalem må begynne å legge lokk på sine uenigheter og heller lufte dem internt.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto: Knesset.gov.il)
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto: Knesset.gov.il)

– Vi er nødt til å forstå at relasjonene med USA er et fundament av stein. Uten dem kan vi ikke manøvrere i den verden vi lever i. Alle disse ulike holdningene, som er naturlige og alltid har eksistert, burde rett og slett ikke løftes fram i offentligheten slik de blir nå. Jeg tror at et steg for å roe ned ulikhetene er viktig og vi er villige til å starte samtaler i morgen, sier Lieberman.

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart