USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat hilser på hverandre før et møte i Jordan. (Foto: U.S. Departement of State, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat hilser på hverandre før et møte i Jordan. (Foto: U.S. Departement of State, flickr.com)

PAs forhandlingsdelegasjon trekker seg

PAs forhandlingsleder Saeb Erekat og hans delegasjon i samtalene med Israel har valgt å trekke seg, i protest mot det PA hevder er Israels "manglende integritet".

Erekat, hans medarbeider Mohammed Ishtayeh og andre som har vært involvert i forhandlingene har valgt å trekke seg, på grunn av «Israels manglende evne til å oppfylle sine forpliktelser, som de inngikk før de direkte forhandlingene ble gjenopptatt», sa PA-president Mahmoud Abbas torsdag.

Det kommer også fram at Erekat og Ishtayeh leverte inn sine oppsigelsesbrev allerede i oktober, melder Times of Israel, etter at myndighetene skal ha sagt at de planlegger å ødelegge 20 arabisk-eide bygninger i Øst-Jerusalem.

I en pressemelding fra PAs forhandlingsdepartement beskylder PA-representantene Israel for å bruke fangefrigjøringene som unnskyldning for å «fremme sin illegale og sterkt skadelige bosetningsaktivitet». At Israel fortsetter sin bosetningsaktivitet demonstrerer en manglende godvilje og at Jerusalem «mangler integritet», hevder de.

Oppsigelsene tolkes som en protest mot en rekke israelske politiske beslutninger og har ingenting direkte å gjøre med at boligdepartementet nylig offentliggjorde planer om en anbudsrunde for plan- og reguleringsarbeidet med over 20.000 boliger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Statsminister Benjamin Netanyahu blandet seg direkte inn i saken og stanset vedtaket.

Susan Rice, sikkerhetsrådgiver for USAs president Barack Obama, gir Israels bosetningsaktivitet en del av skylden for spenningene som er i ferd med å bygge seg opp mellom Jerusalem og Ramallah.

– Vi har sett en økt grad av spenning på bakken. Noe av det er et resultat av nylige bosetningsplaner. Så la meg bare si klart i fra: USA aksepterer ikke legitimiteten til fortsatt israelsk bosetningsaktivitet, skrev hun i en artikkel i en amerikansk tankesmie.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart