Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

PAs forhandlingsdelegasjon trekker seg

USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat hilser på hverandre før et møte i Jordan. (Foto: U.S. Departement of State, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat hilser på hverandre før et møte i Jordan. (Foto: U.S. Departement of State, flickr.com)
PAs forhandlingsleder Saeb Erekat og hans delegasjon i samtalene med Israel har valgt å trekke seg, i protest mot det PA hevder er Israels "manglende integritet".

Erekat, hans medarbeider Mohammed Ishtayeh og andre som har vært involvert i forhandlingene har valgt å trekke seg, på grunn av «Israels manglende evne til å oppfylle sine forpliktelser, som de inngikk før de direkte forhandlingene ble gjenopptatt», sa PA-president Mahmoud Abbas torsdag.

Det kommer også fram at Erekat og Ishtayeh leverte inn sine oppsigelsesbrev allerede i oktober, melder Times of Israel, etter at myndighetene skal ha sagt at de planlegger å ødelegge 20 arabisk-eide bygninger i Øst-Jerusalem.

I en pressemelding fra PAs forhandlingsdepartement beskylder PA-representantene Israel for å bruke fangefrigjøringene som unnskyldning for å «fremme sin illegale og sterkt skadelige bosetningsaktivitet». At Israel fortsetter sin bosetningsaktivitet demonstrerer en manglende godvilje og at Jerusalem «mangler integritet», hevder de.

Oppsigelsene tolkes som en protest mot en rekke israelske politiske beslutninger og har ingenting direkte å gjøre med at boligdepartementet nylig offentliggjorde planer om en anbudsrunde for plan- og reguleringsarbeidet med over 20.000 boliger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Statsminister Benjamin Netanyahu blandet seg direkte inn i saken og stanset vedtaket.

Susan Rice, sikkerhetsrådgiver for USAs president Barack Obama, gir Israels bosetningsaktivitet en del av skylden for spenningene som er i ferd med å bygge seg opp mellom Jerusalem og Ramallah.

– Vi har sett en økt grad av spenning på bakken. Noe av det er et resultat av nylige bosetningsplaner. Så la meg bare si klart i fra: USA aksepterer ikke legitimiteten til fortsatt israelsk bosetningsaktivitet, skrev hun i en artikkel i en amerikansk tankesmie.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart