Nestleder i EU-parlamentets utenrikskomité Fiorello Provera er sterkt kritiske til EU-kolleger som feirer frigjøringen av palestinske fanger sammen med PA. (Foto: European Union)
Nestleder i EU-parlamentets utenrikskomité Fiorello Provera er sterkt kritiske til EU-kolleger som feirer frigjøringen av palestinske fanger sammen med PA. (Foto: European Union)

– EU-politikeres feiring av fangefrigjøring uakseptabelt

En av EU-parlamentets få Israel-venner kritiserer kolleger som feiret Israels frigjøring av palestinske fanger.

En delegasjon med EU-parlamentarikere var til stede da PA-president Mahmoud Abbas og myndighetene i Ramallah feiret Israels frigjøring av palestinske terrorfanger. Israel ble tvunget til å frigjøre over hundre menn som med stolthet har deltatt i drap på israelske kvinner og barn for å få PA til forhandlingbordet. Men mens noen feiret, var den italienske EU-politikeren Fiorello Provera svært skuffet over deres oppførsel.

– Det er en skammelig oppførsel. Disse menneskene [frigjorte fanger] er ikke frihetskjempere. De er ikke helter. De er drapsmenn som dreper vanlige mennesker, påpeker Provera.

– Hver av de 26 mennene har sin egen mordhistorie å fortelle. Mange av deres ofre var vanlige israelere som forsøkte å skaffe seg selv et levebrød. Mange av dem var aldrende og forsvarsløse. Selv om disse menneskene ble frigjort for å vise godvilje, så er de fortsatt kriminelle, sier Provera.

– Risikoen er at et virkelig tegn på godvilje [fra Israel] som er ment å bevare fredsprosessen, blir en anledning for andre til å ære vanlige lovbrytere, sier politikeren.

Provera, som er viseformann i EU-parlamentets utenrikskomité, forklarer til Jerusalem Post at hans syn på Midtøsten-konflikten er ganske annerledes enn de fleste andre i parlamentet.

– Jeg er en av de få vennene av Israel i dette parlamentet. Det er noe som må endres. Jødisk historie er basisen for vår sivilisasjon. Det jødiske folk er en del av mitt lands historie, mener han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart