Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– EU-politikeres feiring av fangefrigjøring uakseptabelt

Nestleder i EU-parlamentets utenrikskomité Fiorello Provera er sterkt kritiske til EU-kolleger som feirer frigjøringen av palestinske fanger sammen med PA. (Foto: European Union)
Nestleder i EU-parlamentets utenrikskomité Fiorello Provera er sterkt kritiske til EU-kolleger som feirer frigjøringen av palestinske fanger sammen med PA. (Foto: European Union)
En av EU-parlamentets få Israel-venner kritiserer kolleger som feiret Israels frigjøring av palestinske fanger.

En delegasjon med EU-parlamentarikere var til stede da PA-president Mahmoud Abbas og myndighetene i Ramallah feiret Israels frigjøring av palestinske terrorfanger. Israel ble tvunget til å frigjøre over hundre menn som med stolthet har deltatt i drap på israelske kvinner og barn for å få PA til forhandlingbordet. Men mens noen feiret, var den italienske EU-politikeren Fiorello Provera svært skuffet over deres oppførsel.

– Det er en skammelig oppførsel. Disse menneskene [frigjorte fanger] er ikke frihetskjempere. De er ikke helter. De er drapsmenn som dreper vanlige mennesker, påpeker Provera.

– Hver av de 26 mennene har sin egen mordhistorie å fortelle. Mange av deres ofre var vanlige israelere som forsøkte å skaffe seg selv et levebrød. Mange av dem var aldrende og forsvarsløse. Selv om disse menneskene ble frigjort for å vise godvilje, så er de fortsatt kriminelle, sier Provera.

– Risikoen er at et virkelig tegn på godvilje [fra Israel] som er ment å bevare fredsprosessen, blir en anledning for andre til å ære vanlige lovbrytere, sier politikeren.

Provera, som er viseformann i EU-parlamentets utenrikskomité, forklarer til Jerusalem Post at hans syn på Midtøsten-konflikten er ganske annerledes enn de fleste andre i parlamentet.

– Jeg er en av de få vennene av Israel i dette parlamentet. Det er noe som må endres. Jødisk historie er basisen for vår sivilisasjon. Det jødiske folk er en del av mitt lands historie, mener han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart