Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel løslater nye terrorister

PA-president Mahmoud Abbas hyller terroristen Issa Abd Rabbo. (Skjermdump fra NRK Urix 30. oktober 2013)
PA-president Mahmoud Abbas hyller terroristen Issa Abd Rabbo. (Skjermdump fra NRK Urix 30. oktober 2013)
For tredje gang løslater Israel en gruppe på 26 palestinere dømt for terrordrap begått før 1993. Palestinske myndigheter planlegger ny hyllest av drapsmennene.

Det israelske fengselsvesenet har startet forberedelser for den tredje av fire planlagte løslatelser av palestinske fanger. Etter planen vil 26 terrorister bli sluppet fri mandag kveld 30. desember eller tirsdag morgen 31. desember. Den israelske regjeringen godkjente lørdag kveld listen med 26 navn.

Fangene er dømt for drap eller forsøk på drap på israelske sivile, soldater eller andre palestina-arabere som de har anklaget for samarbeid med Israel. De har fått lange straffer, opptil livstid i fengsel for forbrytelser begått før undertegnelsen av Oslo-avtalen i 1993, og har sonet mellom 19 og 28 år.

Løslatelsen inngår i prisen den israelske regjeringen i juli 2013 gikk med på å betale for å få palestinske selvstyremyndigheter til å sette seg ved forhandlingsbordet med Israel. Hittil er 52 fanger sluppet løs i de to forrige rundene og innen april 2014 skal tallet være oppe i 104.

Times of Israel melder at fem av de 26 fangene er innbyggere i det østlige Jerusalem og har blå ID-kort. Dermed vil de trolig kunne kreve israelsk statsborgerskap, helseforsikring og trygdeytelser fra den israelske stat.

Da den forrige gruppen på 21 mordere ble satt fri i slutten av oktober, ble de mottatt som helter av palestinernes president Mahmoud Abbas.

Også denne gangen har de palestinske selvstyremyndighetene, med president Abbas i spissen, planene klare for en ny helteseremoni med kyss, klem og flammende taler.

MIFF skrev i oktober om den frigitte terroristen Issa Abd Rabbo, som på brutalt vis drepte to studenter i 1984. Under feiringen i Ramallah ble han hyllet av president Abbas med ordene ”heroisk bror”.

Den israelske organisasjonen for terrorofre, Almagor, som betyr ”Bli ikke terrorisert”, har i fem dager arrangert protestdemonstrasjon i Jerusalem der de ber israelske myndigheter om ikke å sette fri terroristene.

Almagor vil appellere til israelsk Høyesterett på mandag om å stanse løslatelsen. Det er lite trolig at Høyesterett vil ta appellen til følge på samme måte som retten tidligere har avvist appeller ved fangeløslatelser.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart