Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

74 prosent av amerikanerne har ifølge ny undersøkelse et svært positivt syn på Israel.
74 prosent av amerikanerne har ifølge ny undersøkelse et svært positivt syn på Israel.

Tre av fire amerikanere ser positivt på Israel

Antallet venner av Israel i USA er økende, ifølge ny meningsmåling. Hele 72 prosent har et svært positivt syn på Israel, opp seks prosentpoeng fra ifjor.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En ny gallupundersøkelse viser at Israel nå som tidligere er det landet i Midtøsten som har størst støtte blant den amerikanske befolkningen. Hele 72 prosent har et svært positivt syn på Israel, ifølge undersøkelsen fra Gallup som ble lansert 19. februar. Dette er det høyeste tallet siden 2010, og hele seks prosent mer enn i tilsvarende undersøkelse i fjor.

Samtidig har også amerikanernes støtte til Egypt og de palestinske selvstyremyndighetene økt i noen grad det siste året. Mens 40 prosent hadde et svært positivt syn på Egypt for ett år siden, er tallet i år 45 prosent. For ett år siden hadde 15 prosent et svært positivt syn på de palestinske selvstyremyndighetene, og med en moderat økning er det i dag 19 prosent.

Kun 12 prosent ser med tilsvarende positive øyne på Iran. Det er riktignok tre prosent flere enn for ett år siden, da var det kun ni prosent, ifølge den tilsvarende gallupundersøkelsen.

Tallene fra undersøkelsen viser at ingen land i Midtøsten har større støtte blant amerikanerne enn Israel. Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post.Tallene fra undersøkelsen viser at ingen land i Midtøsten har større støtte blant amerikanerne enn Israel. Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart