Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Vi har ikke lagt fra oss geværene

Medlem av Fatahs sentralstyrekomité oppfordrer til ny væpnet kamp på direktesendt offentlig TV. Foto: Skjermdump fra Youtube / PMW.
Medlem av Fatahs sentralstyrekomité oppfordrer til ny væpnet kamp på direktesendt offentlig TV. Foto: Skjermdump fra Youtube / PMW.
Tawfiq Tirawi, medlem av Fatahs sentralkomité, oppfordrer til ny væpnet kamp mot Israel.

– Geværet er her, og kan tas frem når som helst, sa sentralkomitemedlem i Fatah, Tawfiq Tirawi, på direktesendt TV 17. mars.

Uttalelsene ble sendt på de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV. Det var under en seremoni i Jeriko til støtte for PA-leder Mahmoud Abbas at talen ble holdt. Tirawi omtalte de pågående forhandlingene som én alternativ kampform, og våpenbruk som en annen, og visstnok like aktuell.

– Et nasjonalprosjekt kan ikke lykkes uten den nasjonale frigjøringsbevegelsen Fatah. Vi i denne bevegelsen har ikke lagt ned geværet, og ikke gitt slipp på geværet. Geværet er her, erklærte han, og fortsatte:

– Den kampmetoden vi har adoptert nå, forhandlinger, er en av metodene for kamp. Men geværet er her, og kan tas frem når som helst, med en ny metode og et nytt lederskap. Det vil tas frem av det nåværende lederskapet hvis vi forblir levende, fordi vi er dets folk. Og hvis vi ikke lenger lever, vil våre sønner, våre unge løver og dere være dets folk. Revolusjon inntil seier, inntil seier, inntil seier!

Det er Palestinian Media Watch som har oversatt uttalelsene fra arabisk til engelsk.

Her kan du se video av talen slik den ble sendt på PA TV:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qFNH0Er2xJY[/youtube]

Dette er ikke første gang Tirawi kommer med uttalelser der han oppfordrer til voldelig kamp. Her kan du se flere eksempler.

Facebook benyttes også hyppig av Fatah til både å promotere væpnet kamp og glorifisere terrorister og deres handlinger. 11. mars ble en tegning postet på Fatahs offisielle Facebook-profil, som på samme måte som Tirawi tar til orde for ny væpnet kamp mot Israel. Den viser en liten gutt som tar hånden til en mann ikledd militæruniform og palestinaskjerf, væpnet med skytevåpen. Gutten sier til mannen: ”Vi har savnet deg, kom tilbake”.

Denne tegningen ble publisert på Fatahs Facebook-profil 11. mars.
Denne tegningen ble publisert på Fatahs Facebook-profil 11. mars.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart