Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Christy (25) fikk politisk asyl i Storbritannia på grunn av trusler mot hennes liv i det palestinske samfunnet. (Skjermdump fra YouTube)
Christy (25) fikk politisk asyl i Storbritannia på grunn av trusler mot hennes liv i det palestinske samfunnet. (Skjermdump fra YouTube)

Ung palestinsk kvinne fra Betlehem støtter Muren

Muren på Vestbredden snur seg rundt huset til Christy (25) og hennes palestinske familie i Betlehem. Likevel støtter hun at muren ble bygget, for det stanset hennes folk å blåse seg selv i luften.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

– Jeg bryr meg om mennesker, ikke om betong, fortsetter Christy i foredraget som hun holdt på Uppsala Universitet i april 2014. Jerusalem Institute of Justice har postet et 25 minutters opptak av foredraget på YouTube. Til tross for at Christy er palestiner, ville hun ha bygget sikkerhetsbarrieren på Vestbredden dersom hun var statsminister i Israel.

Christy forteller hvordan opprettelsen av de palestinske selvstyremyndighetene forverret situasjonen for kristne palestinere spesielt og palestinernes menneskerettigheter generelt.

Etter at Christy begynte å snakke høyt om sine tanker om jødenes rett til et stat i området, hun tenker seg en løsning med to stater, kom det raskt trusler mot hennes liv. Trusselen kom fra et familiemedlem, sier hun. Til slutt flyktet hun til Storbritannia, og hennes sak var så klar at hun fikk politisk asyl i løpet av tre dager.

Jerusalem Institute of Justice har også publisert et videoopptak med spørsmål og svar, hvor Christy og andre foredragsholdere svarer på spørsmål fra studenter og andre tilhørere i salen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart