Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

17. april 2014 utgav det palestinske postverket på Vestbredden fire merker i forbindelse med «Palestinske fangers dag». Høyest valør hadde Hamas-terroristen Maysara Abu Hamdiya.
17. april 2014 utgav det palestinske postverket på Vestbredden fire merker i forbindelse med «Palestinske fangers dag». Høyest valør hadde Hamas-terroristen Maysara Abu Hamdiya.

PA utgir hyllest av terrorist på frimerke

Palestinske selvstyremyndigheter har forpliktet seg til ikke å utgi propagandamerker av typen arabiske land har utgitt i flere tiår. Likevel kom hyllest av Hamas-terroristen Maysara Abu Hamdiya 17. april.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

2. april 2013 døde livstidsfangen Maysara Abu Hamdiya som kreftpasient på Soroka-hospitalet i Beersheba.

PLO gikk da ut med en melding som sa: «Det faktum at okkupasjonsmyndighetene med forsett lot være å behandle fangen Abu Hamdiyeh er en opplagt forbrytelse mot menneskeheten og et klart brudd på folkeretten, spesielt artikkel 91 i Geneve-konvensjonen.»

Ledelsen i Qassam-brigadene, som er den militære avdelingen av Hamas, uttrykte da sorg over at en av deres beste menn hadde dødd som martyr etter mange år med djihad: Han hadde vært med i brigadene fra begynnelsen og hadde spilt en hovedrolle i brigadenes operasjoner i 1991 og 1992 og hadde arbeidet utrettelig med å forsyne frihetskjemperne med våpen til han ble arrestert i 2002.

I Israel var han dømt til livsvarig for sin aktive virksomhet for Hamas og for medvirkning til at en selvmordsbomber sprengte seg i en kafe i Jerusalem under den andre intifadaen.

Ett år etter, 17. april 2014, utgav det palestinske postverket på Vestbredden fire merker i forbindelse med «Palestinske fangers dag». Høyeste valør, 1200 fil, er viet «Martyren Maysara Abu Hamdiya». Merket er brudd på avtalen mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene; den forbyr propagandamerker av den typen som arabiske land har produsert. Merket gir også signal om at myndighetene på Vestbredden har orientert seg bort fra fredsavtale med Israel og støtter Hamas.

I juni kommer MIFFs nye bok Israel under lupen, Frimerker som propaganda. Du kan forhåndsbestille boken ved å klikke her.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart