Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Journalist, analytiker og kommentator Avi Issacharoff ble utsatt for voldelig angrep av maskerte palestinske menn da han var på jobb på Vestbredden.
Journalist, analytiker og kommentator Avi Issacharoff ble utsatt for voldelig angrep av maskerte palestinske menn da han var på jobb på Vestbredden.

Israelsk journalist angrepet på Vestbredden

Journalist Avi Issacharoff fra Times of Israel fryktet for sitt liv da maskerte palestinske menn angrep ham under et oppdrag i byen Beitunia på Vestbredden fredag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Jeg har ikke for vane å overdrive. Dette var et spørsmål om liv eller død, og jeg var bare øyeblikk fra å falle som offer for den samme slags lynsjing som skjedde da to israelske soldater ble slått til døde i Ramallah i år 2000 av en folkemengde, skriver Issacharoff i Times of Israel fredag kveld.

– Jeg har dekket nyheter i de palestinske områdene i mange år, og det har ikke manglet på trøblete situasjoner, men dette kom helt ut av det blå. Det var totalt uventet, forteller han.

 

Jaget av palestinske journalister

Isacharoff er analytiker, kommentator og journalist for både Times of Israel og den hebraiskspråklige nettavisen Walla. Da angrepet fant sted, var han og en kameramann fra Walla i Beitunia for å rapportere om demonstrasjonene i forbindelse med ”Nabka” (”den store katastrofen”), som er palestinernes årlige markering av dagen for staten Israels opprettelse i 1948.

Det begynte med at en gruppe palestinske journalister gikk bort til kameramannen og ba ham om å forsvinne fra stedet.

– Jeg gikk mot dem, og sa til dem at hvis de hadde et problem måtte de snakke med meg. Da tilkalte en av de palestinske journalistene, en ung kvinne, en gruppe maskerte menn som raskt omringet meg og begynte å angripe meg, forteller Issacharoff.

 

– Kunne blitt slått til døde

– Jeg var bare sekunder ifra å bli slått til døde av den maskerte mobben under demonstrasjonene i Beitunia, sier han.

– Jeg ble reddet ved et lykketreff. To sivilkledde medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene var tilfeldigvis i nærheten, og grep inn for å hjelpe meg bort. Jeg var allerede i gang med å bli slått og sparket bakfra da de reddet meg. Det var kun det faktum at disse to fra PAs sikkerhetsstyrker var i nærheten som gjorde at jeg ble berget. De fikk meg og min kollega trygt bort fra situasjonen. Jeg vil nødig tenke på hva som ville ha skjedd om de ikke hadde vært der, sier journalisten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart