Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk journalist angrepet på Vestbredden

Journalist, analytiker og kommentator Avi Issacharoff ble utsatt for voldelig angrep av maskerte palestinske menn da han var på jobb på Vestbredden.
Journalist, analytiker og kommentator Avi Issacharoff ble utsatt for voldelig angrep av maskerte palestinske menn da han var på jobb på Vestbredden.
Journalist Avi Issacharoff fra Times of Israel fryktet for sitt liv da maskerte palestinske menn angrep ham under et oppdrag i byen Beitunia på Vestbredden fredag.

– Jeg har ikke for vane å overdrive. Dette var et spørsmål om liv eller død, og jeg var bare øyeblikk fra å falle som offer for den samme slags lynsjing som skjedde da to israelske soldater ble slått til døde i Ramallah i år 2000 av en folkemengde, skriver Issacharoff i Times of Israel fredag kveld.

– Jeg har dekket nyheter i de palestinske områdene i mange år, og det har ikke manglet på trøblete situasjoner, men dette kom helt ut av det blå. Det var totalt uventet, forteller han.

 

Jaget av palestinske journalister

Isacharoff er analytiker, kommentator og journalist for både Times of Israel og den hebraiskspråklige nettavisen Walla. Da angrepet fant sted, var han og en kameramann fra Walla i Beitunia for å rapportere om demonstrasjonene i forbindelse med ”Nabka” (”den store katastrofen”), som er palestinernes årlige markering av dagen for staten Israels opprettelse i 1948.

Det begynte med at en gruppe palestinske journalister gikk bort til kameramannen og ba ham om å forsvinne fra stedet.

– Jeg gikk mot dem, og sa til dem at hvis de hadde et problem måtte de snakke med meg. Da tilkalte en av de palestinske journalistene, en ung kvinne, en gruppe maskerte menn som raskt omringet meg og begynte å angripe meg, forteller Issacharoff.

 

– Kunne blitt slått til døde

– Jeg var bare sekunder ifra å bli slått til døde av den maskerte mobben under demonstrasjonene i Beitunia, sier han.

– Jeg ble reddet ved et lykketreff. To sivilkledde medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene var tilfeldigvis i nærheten, og grep inn for å hjelpe meg bort. Jeg var allerede i gang med å bli slått og sparket bakfra da de reddet meg. Det var kun det faktum at disse to fra PAs sikkerhetsstyrker var i nærheten som gjorde at jeg ble berget. De fikk meg og min kollega trygt bort fra situasjonen. Jeg vil nødig tenke på hva som ville ha skjedd om de ikke hadde vært der, sier journalisten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart