Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)
Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)

Hamas: – Kampen mot Israel fortsetter

Hamas-leder Khaled Mashaal sier forsoningen med Fatah snart er et faktum, men understreker at "motstandskampen” mot Israel vil fortsette.

– Forsoningen betyr ikke at motstanden mot den som har invadert oss vil avsluttes. Motstanden vil fortsette så lenge okkupasjonen eksisterer, sa Meshaal tirsdag ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han uttalte at Hamas og Fatah er i ferd med å lykkes med å begrave stridsøksen og komme i mål med å implementere forsoningsavtalen de inngikk 23. april, men at motstanden mot Israel uansett ville fortsette som før.

Mashaal kom med uttalelsene under en samling i Qatars hovedstad Doha. Omstendigheter tyder på at det er der forhandlingene mellom Fatah og Hamas for tiden foregår. Meshaal sa at Hamas har betalt en pris for forsoningen.

– Hamas har allerede gitt avkall på ting, og dette har vært nødvendig for å komme nærmere våre brødre. Men overfor den som har invadert oss, vil vi ikke inngå noe kompromiss, sa han.

Da forsoningsavtalen ble gjort kjent 23. april, varslet de en ny palestinsk samlingsregjering innen fem uker, og avholdelse av valg innen seks måneder. Fra andre kilder har det kommet tydelige signaler om at Hamas ikke har noen planer om å oppgi sine væpnede styrker.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart