Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Professor Mohammed S. Dajani. (Foto: The Washington Institute for Near East Policy)
Professor Mohammed S. Dajani. (Foto: The Washington Institute for Near East Policy)

Professor blir trakassert etter Auschwitz-besøk

Professor Mohammed S. Dajani blir trakassert av sine kollegaer etter at han tok med studenter til nazistenes utryddelsesleir.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

27. mars fant det sted et historisk besøk i utryddelsesleiren Auschwitz-Birkenau. For første gang var en gruppe palestinske studenter på skolebesøk i leiren. Som guide hadde de to jødiske Holocaust-overlevere.

De palestinske studentene kom fra de palestinske Al-Quds og Birzeit universitetene. Siden palestinske universiteter har stanset alle samarbeidsprosjekter med israelske universiteter, deltok studentene offisielt som representanter for professor Mohammed S. Dajanis Wasatia-bevegelse for moderat islam.

I de to månedene som har gått etter besøket, er professor Dajani møtt med tøff motstand i det palestinske samfunnet. I begynnelsen av mai kom det meldinger om at Dajani var utestengt fra arbeidstakerorganisasjonen ved Al-Quds universitetet hvor han jobber. En kollega av Dajani har postet utvisningsbrevet på Facebook. «Dajani er utestengt på grunn av sitt besøk i Auschwitz,» forklarer Rima Najjar, en assisterende professor i engelsk litteratur ved Al Quds.

Dajani forteller til den israelske avisen Ha’aretz at han aldri har vært medlem av den aktuelle arbeidstakerorganisasjonen, men han ser likevel på utestengelsen og offentliggjøringen av denne som en del av oppvigleri mot ham. Arbeidstakerorganisasjonen har også sendt studenter til hans kontor for å protestere mot turen til Auschwitz.

Etter at professor Dajani tok med studenter til Auschwitz frykter han nå for sin jobb og sin personlige sikkerhet. Utestengelsen er bare for å sverte, provosere og gjøre meg personlig og profesjonell skade, sier han. Flere av de relativt få studentene som støtter Dajanis initiativ frykter for å uttale seg offentlig.

I april, i forbindelse med Israels minnedag etter Holocaust, sendte palestinernes president Mahmoud Abbas ut en uttalelse hvor han betegnet Holocaust som «den mest forferdelige forbrytelsen mot menneskeheten i moderne historie». Det var første gang en palestinsk toppleder sendte ut noe slikt.

Dessverre ser det ikke ut som om erkjennelsen til Abbas har nådd ut til de universitetsansatte ved Al-Quds. I stedet for å fremme forståelse og dialog, vil de boikotte israelske utdanningsinstitusjoner og straffe en kollega som tar med sine studenter på besøk i en av nazistenes konsentrasjonsleirer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart