Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Dramatisk opprustning i Gaza

Israels forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF / Flickr.com.)
Israels tidligere forsvarssjef Benny Gantz er på vei inn i politikken. (Foto: IDF / Flickr.com.)
- Terrorister på Gaza ruster opp lageret av missiler som kan nå langt inn i hjertet av Israel, sier forsvarssjef Benny Ganz. Netanyahu påpeker at Hamas slett ikke fremstår mer moderate etter å ha gått inn i PA-regjeringen.

– Regionen er ustabil på alle kanter, men Israels forsvarstiltak holder truslene om krig i sjakk.

Det forklarte forsvarssjef Benny Ganz da han holdt foredrag om Israels sikkerhetssituasjon under en konferanse i Herzliya mandag. Dette skriver Times of Israel.

– Vi må være årvåkne og forberedte. Men vi kan ikke si hva som vil være situasjonen i morgen. Hvis vi sitter og nyter en kopp espresso klokken 9.30, kan vil vi være i krig innen klokken er 10.30, sier forsvarssjefen.

Han viste til at islamistiske grupperinger som Hizbollah og syriske islamistgrupper får økende innflytelse i regionen.

Om forholdene i Gaza sa Gantz at Hamas ikke er ute etter nok en krig mot Israel på dette tidspunktet, men at terroristene på Gaza-stripen likevel er i ferd med å gjennomføre en dramatisk opprustning av sine rakettlagre.

– Det har vært en dramatisk økning av mellom- og langdistanseraketter, sa han.

Uttalelsene kom bare noen timer etter at to raketter ble avfyrt mot det sørlige Israel fra Gaza. Ingen kom til skade i angrepene.

 

Netanyahu: – Hamas ikke mer moderat

Under søndagens regjeringsmøte slo statsminister Benjamin Netanyahu fast at den nye palestinske samlingsregjeringen ikke har ført til at Hamas har blitt mer moderate. Han viste til en tale av den avgåtte regjeringslederen Ismail Haniyeh, som ble holdt fredag i forbindelse med Naksa-dagen, minnedagen etter arabernes nederlag i seksdagerskrigen i 1967. Der proklamerte Haniyeh at Hamas ikke vil oppgi kontrollen over Gaza-stripen eller legge ned våpnene sine, til tross for deltakelsen i den nye regjeringen. Han lovet tilhørerne at Hamas’ militante fløy skulle fortsette sine aktiviteter, deriblant sine forsøk på å kidnappe israelske soldater.

– Lederne i Hamas har i helgen gjentatt sine intensjoner om å ødelegge staten Israel. Den som håpet at den palestinske enheten mellom Fatah og Hamas ville gjøre Hamas mer moderat, tok feil, sa Netanyahu ifølge Israel Hayom.

 

– Hamas’ innflytelse øker

– I stedet for at de palestinske selvstyremyndighetene tar over kontrollen i Gaza, vises det stadig tydeligere tegn til at det motsatte skjer, nemlig at Hamas øker sin kontroll i de palestinske selvstyreområdene i Judea og Samaria, sa Netanyahu.

– Derfor må det legges internasjonalt press på PA-leder Mahmoud Abbas for å oppløse partnerskapet med Hamas, appellerte han.

– Abbas har lovet å overholde alle sine tidligere inngåtte forpliktelser, og den fremste av disse er å respektere forpliktelsen til å demilitarisere områdene som er under den palestinske regjeringens kontroll, selvsagt inkludert Gaza-stripen, sa Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart