Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israels sikkerhetsråd vil hindre palestinske terroristlønninger

Palestinske fanger
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.
Det israelske sikkerhetsrådet går inn for å hindre PA i å fortsette utbetalelingene av høye månedslønninger til terrordømte palestinere i israelske fengsler. De mener PA bruker bistandsmidler til å belønne terrorister på denne måten.

I et dokument som ble offentliggjort torsdag, skriver den israelske regjeringens administrasjon at de palestinske selvstyremyndighetenes bistandsmidler som er gitt til andre formål, inngår i den samme potten som brukes til utbetalingene av lønn til fengslede terrorister. Dokumentet omtaler terroristlønningene som ”et økonomisk incentiv til å begå terrorhandlinger.”

MIFF har skrevet mye om PAs praksis med å betale høye lønninger til dømte terrorister og deres familier, både mens de sitter inne i israelske fengsler, og etter løslatelse.

I 2014 har de palestinske selvstyremyndighetene planlagt å bruke mer enn 800 millioner kroner på å lønne palestinske fanger i israelske fengsler, fangenes familier, og løslatte fanger som fortsetter å heve lønn. De fleste av de aktuelle fangene er dømt for terrorhandlinger mot Israel. Lønningene er i mange tilfeller av anselig størrelse, mye større enn vanlige månedslønner for offentlig ansatte, for eksempel politimenn eller lærere.

 

– Lønn, ikke sosialhjelp

Regjeringsdokumentet forteller at en enkelt månedslønn kan være på opptil 21.000 kroner, og at de mener det er riktigere å definere pengeoverføringene som lønn enn som sosial bistand til familiene, på grunn av måten systemet er lagt opp. De viser til at lønnssatsene i hovedsak er fastsatt ut fra lengden på dommen, og dermed alvorlighetsgraden i kriminaliteten, og at de enkelte familienes reelle behov i liten grad tas hensyn til når størrelsen på utbetalingene fastsettes.

Det israelske sikkerhetsrådet går inn for å gjennomføre tiltak for å hindre pengeoverføringene i å nå frem til fangene, men ingen konkrete fremgangsmåter ble vedtatt da rådet var samlet torsdag.

 

– Abbas er en mega-terrorist

– Palestinernes president Mahmoud Abbas er en mega-terrorist, fordi han oppmuntrer til drap på jøder ved å belønne det med pengetildelinger, sa økonomi- og handelsminister Naftali Bennett fra Bayit Yehudi samme dag.

Bennett oppfordrer til umiddelbar handling.

– Mitt forslag er å fange opp disse bankkontoene og stoppe dem på forhånd (før neste utbetaling gjennomføres ved slutten av måneden), i begynnelsen av neste uke, sa Bennett.

Han understreket behovet for ”et hardt økonomisk slag mot terrorens tomme mage, som vil føles av hver eneste terrorist i fengsel og av hver eneste familie utenfor, spesielt i forkant av Ramadan.”

Dette skriver Israel Hayom.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart