Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Palestinske fanger
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.

Israels sikkerhetsråd vil hindre palestinske terroristlønninger

Det israelske sikkerhetsrådet går inn for å hindre PA i å fortsette utbetalelingene av høye månedslønninger til terrordømte palestinere i israelske fengsler. De mener PA bruker bistandsmidler til å belønne terrorister på denne måten.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I et dokument som ble offentliggjort torsdag, skriver den israelske regjeringens administrasjon at de palestinske selvstyremyndighetenes bistandsmidler som er gitt til andre formål, inngår i den samme potten som brukes til utbetalingene av lønn til fengslede terrorister. Dokumentet omtaler terroristlønningene som ”et økonomisk incentiv til å begå terrorhandlinger.”

MIFF har skrevet mye om PAs praksis med å betale høye lønninger til dømte terrorister og deres familier, både mens de sitter inne i israelske fengsler, og etter løslatelse.

I 2014 har de palestinske selvstyremyndighetene planlagt å bruke mer enn 800 millioner kroner på å lønne palestinske fanger i israelske fengsler, fangenes familier, og løslatte fanger som fortsetter å heve lønn. De fleste av de aktuelle fangene er dømt for terrorhandlinger mot Israel. Lønningene er i mange tilfeller av anselig størrelse, mye større enn vanlige månedslønner for offentlig ansatte, for eksempel politimenn eller lærere.

 

– Lønn, ikke sosialhjelp

Regjeringsdokumentet forteller at en enkelt månedslønn kan være på opptil 21.000 kroner, og at de mener det er riktigere å definere pengeoverføringene som lønn enn som sosial bistand til familiene, på grunn av måten systemet er lagt opp. De viser til at lønnssatsene i hovedsak er fastsatt ut fra lengden på dommen, og dermed alvorlighetsgraden i kriminaliteten, og at de enkelte familienes reelle behov i liten grad tas hensyn til når størrelsen på utbetalingene fastsettes.

Det israelske sikkerhetsrådet går inn for å gjennomføre tiltak for å hindre pengeoverføringene i å nå frem til fangene, men ingen konkrete fremgangsmåter ble vedtatt da rådet var samlet torsdag.

 

– Abbas er en mega-terrorist

– Palestinernes president Mahmoud Abbas er en mega-terrorist, fordi han oppmuntrer til drap på jøder ved å belønne det med pengetildelinger, sa økonomi- og handelsminister Naftali Bennett fra Bayit Yehudi samme dag.

Bennett oppfordrer til umiddelbar handling.

– Mitt forslag er å fange opp disse bankkontoene og stoppe dem på forhånd (før neste utbetaling gjennomføres ved slutten av måneden), i begynnelsen av neste uke, sa Bennett.

Han understreket behovet for ”et hardt økonomisk slag mot terrorens tomme mage, som vil føles av hver eneste terrorist i fengsel og av hver eneste familie utenfor, spesielt i forkant av Ramadan.”

Dette skriver Israel Hayom.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart