Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Målet er et liv uten konstante trusler

Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons)
Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman forklarer i dag hensikten med den pågående militæroperasjonen i Gaza, i et brev til utenriksministrene i alle land som har diplomatiske relasjoner med Israel.

I brevet gjør Lieberman det klart at regjeringens mål med ”Operation Protective Edge” er å garantere israelerne ”et liv uten konstante trusler”. Selv om man håper å unngå en opptrapping av operasjonen, vil regjeringen gjøre alt som trengs for å oppnå dette målet.

“De siste tre ukene har terrororganisasjonen Hamas trappet opp sine angrep mot israelske sivile. De har avfyrt nesten 300 raketter mot våre byer, inkludert Jerusalem, Tel Aviv, og andre storbyområder — og satt millioner av israelske liv i fare”, skriver utenriksministeren, ifølge Times of Israel.

“Familier har blitt tvunget inn i bombesikrede rom, sommerleirer for barn har blitt stengt, og all normal daglig aktivitet har blitt påvirket. Dette er uakseptabelt”.

Lieberman skriver at Israel viste stor tilbakeholdenhet i sine reaksjoner før militæroperasjonen ble igangsatt natt til mandag denne uken. Han understreker at regjeringen svært gjerne ville ha gjenopprettet roen uten en stor militæroperasjon.

“Men Israels gjentatte forsøk på å oppnå ro ble møtt med økning i rakettangrepene, fra det som er i ferd med å bli en Hamas-styrt terroriststat”, skriver han.

Han forklarer at Israel var tvunget til å sette i gang en selvforsvarsoperasjon, for å nå målet om å sikre Israels sivilbefolkning et liv uten konstante trusler.

Lieberman skriver at Hamas er internasjonalt anerkjent som en terrororganisasjon, og at deres mål er ”å etablere en islamistisk stat som vil være kjennetegnet av menneskerettighetsbrudd og voldelig undertrykkelse av minoriteter, kvinner og ikke-muslimer”. Gruppen bruker palestinske sivile som menneskelige skjold, noe han påpeker at er en krigsforbrytelse. ”Derfor bærer Hamas fullt ansvar for enhver skade på palestinske og israelske sivile”, skriver Lieberman.

“Israel opererer ytterst varsomt for å unngå sivile tap. Vi har fokus på å ramme Hamas og andre terrororganisasjoner, deres mannskaper og infrastruktur. Israel gir gjentatte advarsler til sivile om å forlate områder som er i ferd med å bli rammet, og bruker teknologiske løsninger som gjør det mulig å kun treffe den infrastrukturen man er ute etter”, skriver han i brevet.

Lieberman krever at de palestinske selvstyremyndighetene nå oppløser den Hamas-støttede palestinske samlingsregjeringen, og oppfordrer lederne i verdens nasjoner til å fordømme de pågående rakettangrepene fra Gaza mot Israel.

“Det internasjonale samfunnet bør fortsette å vise forståelse når Israel utøver sin legitime rett til selvforsvar”, konkluderer han i brevets avslutning.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart