Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Annonsebudskap fra MIFF i august 2014.
Annonsebudskap fra MIFF i august 2014.

Hvordan er palestinernes levekår?

Annonse 8/12: På den siste rangeringen av landområder etter levekår fra FN rykket palestinerne framover.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Lørdag 9. august står den åttende av i alt tolv annonser fra MIFF på trykk i Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad. Annonsene i serien vil etterhvert bli tilgjengelig ved å klikke her.

Les her hvordan du kan gi din øremerkede gave til annonsekampanjen

 

Palestinernes levekår

I våre medier foregår det en storstilt svartmaling av situasjonen for palestinerne på Vestbredden og i Gaza. Faktum er at på FNs siste levekårsindeks (HDI) publisert i juli 2014, ligger de “middels”, på plass 107 av 187 land og områder. Egypt ligger på plass 110, Pakistan på plass 146, for å ta to eksempler.

I HDI inngår variabler som forventet levelengde, lese- og skriveferdigheter, utdanningsnivå, bruttonasjonalprodukt per innbygger og kjøpekraft. Palestinerne scorer bedre enn gjennomsnittet av arabiske land på alle hovedtall når det gjelder levelengde og utdanning. Folk i over 70 stater og landområder i verden kommer dårligere ut på denne rangeringen.

Til tross for alt Israel med rette og urette kan kritiseres for å ha påført palestinerne, er deres levekår på mange områder betydelig bedre enn deres arabiske naboer.

Disse tallene er enda mer imponerende når vi tenker på at flere palestinske grupper har valgt krigføring mot nabostaten som hovedstrategi.

Dersom palestinerne hadde valgt samarbeid med Israel, ville de raskt kunne stige enda høyere på FNs rangering av levekår.

Les mer i Åpent brev til venner av palestinerne.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart