Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Frankrikes president Francois Hollande. (Foto: Matthieu Riegler / Wikimedia Commons)
Frankrikes president Francois Hollande. (Foto: Matthieu Riegler / Wikimedia Commons)

Frankrikes president vil demilitarisere Gaza

President Francois Hollande støtter Israels regjering i kravet om at Gaza må la seg avvæpne dersom en varig våpenvileavtale skal bli mulig.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Nyhetsbyrået Reuters melder ifølge Ynetnews.com at Frankrikes president oppfordrer både Israel og palestinerne i Gaza om å vende tilbake til forhandlingsbordet i Egypt. Han tar til orde for at en våpenhvileavtale bør innebære både avvæpning av Gaza-stripen og at blokaden blir avsluttet.

– Vi har nådd et kritisk punkt. Frankrike støtter den egyptiske meklingen, sa Hollande til Le Monde i et intervju.

– Gaza kan ikke lenger forbli som i dag. Målet må være demilitarisering, og heving av blokaden, fortsatte han.

Videre tok han til orde for at de palestinske selvstyremyndighetene må føre tilsyn med avvæpningsprosessen, og at europeiske land skal ha tilsyn med hevingen av blokaden.

– Demilitarisering kan bare skje under tilsyn av de palestinske selvstyremyndighetene. Frankrike, sammen med Europa, kan bidra i hevingen av blokaden ved grenseovergangen Rafah. Gaza må ikke være verken et åpent fengsel, eller en militærbase, sa Hollande.

Han uttalte også at i tiden fremover må alt settes inn på at fredsforhandlingene mellom PA og Israel gjenopptas, med en tostatsløsning som mål.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart