Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorledere drept i luftangrep

Disse to var terrorledere på svært høyt nivå i Hamas. De ble drept natt til torsdag i et israelsk luftangrep. (Foto: Israel Security Agency)
Disse to var terrorledere på svært høyt nivå i Hamas. De ble drept natt til torsdag i et israelsk luftangrep. (Foto: Israel Security Agency)
To fremstående ledere i terrorstyrkene til Hamas, og en tredje Hamas-terrorist, er bekreftet drept i et israelsk luftangrep i Rafah-området sør på Gaza-stripen torsdag morgen.

Ifølge Hamas er det tre av deres øverste kommandanter som er drept. Israelsk etterretning bekrefter at to av de drepte er terrorledere innen Hamas, Raed Al-Attar og Mohammed Abu Shamaleh. Al-Attar var en av de som var involvert i kidnappingen av den israelske soldaten Gilad Shalit. Israel sier at den tredje av de drepte, Mohammed Barhoum, også var en aktiv terrorist i Hamas, men med lavere rang enn de to andre.

Israel Radio rapporterer at Hamas’ væpnede avdeling ikke har mange terrorledere på nivå med disse to, og at likvideringen derfor rammer terrororganisasjonen hardt.

Palestinsk politi og helsevesen sier at til sammen seks mennesker ble drept og mange flere såret i angrepet i Rafah.

 

Fortsatt uklart om terrorsjefen er død

I går ble en annen av topplederne i Hamas forsøkt likvidert, nemlig terrorsjefen Mohammed Deif, den øverste lederen for den væpnede avdelingen. Det er bekreftet at hans kone og sønn ble drept i angrepet mot huset der de bodde, og at en mann også ble drept, men det er fortsatt uavklart om mannen virkelig var Deif. Det har kommet uttalelser fra Hamas om at Deif unnslapp og er i live. Samtidig har det blitt fremvist en dødsattest med Deifs navn fra Shifa-sykehuset, et papir mange mistenker for å være en forfalskning.

 

Rekordmange raketter i går

Rakettangrepene fortsetter også i dag, slik de har gjort kontinuerlig etter at Hamas brøt våpenhvilen tirsdag ettermiddag.
Onsdag ble det avfyrt hele 168 raketter mot Israel. Dette er det høyeste antallet på en dag siden militæroperasjonen Operation Protective Edge begynte 44 dager tidligere, den 8. juli.

56 raketter ble avfyrt tirsdag, dermed er antallet oppe i 224 bare på disse to dagene.

Times of Israel oppsummerer dagens hendelser her.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart