Rami Hamdallah. (Foto: Wikimedia Commons)
Rami Hamdallah kom uskadet fra attentatforsøket mot ham på Gazastripen. (Foto: Wikimedia Commons)

Palestinsk samlingsregjering har første møte

Den nye palestinske samlingsregjeringen, som ble varslet i juni, vil avholde sitt første regjeringsmøte på Gaza-stripen torsdag.

Statsminister Rami Hamdallah og andre regjeringsmedlemmer som bor på Vestbredden vil reise inn til Gaza via grenseovergangen Erez, melder Ha’aretz.

Da samlingsregjeringen først ble dannet, vedtok Israel at regjeringsmedlemmene ikke fikk lov til å krysse israelsk territorium. «Siden samlingsregjeringens fremste oppgave er å rehabilitere Gaza etter sommerens krig med Israel, og siden det internasjonale samfunnets bistandsgivere til Gaza, ledet av Europa, FN og USA, har gjort det klart at Fatah-Hamas regjeringen skal være ansvarlig for gjenoppbyggingen, var ikke Israel i posisjon til å fortsette å legge hindringer i veien for den palestinske regjeringen,» skriver journalistene Amira Hass og Jack Khoury.

Regjeringsmøtet vil bli avholdt i Gaza-boligen til PA-president Mahmoud Abbas. Etter at Hamas tok makten på Gaza-stripen i et blodig kupp i 2007, skal Abbas ikke ha besøkt boligen. Onsdag skal sikkerhetsstyrker fra selvstyremyndighetene ha dratt inn på Gaza for å forberede sikkerheten under regjeringsmøtet.

I helgen drar regjeringsmedlemmene videre til Egypt og Kairo, hvor den skal arrangere giverkonferanse sammen med den egyptiske og norske regjering.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart