Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinerne fikk ikke støtte i Sikkerhetsrådet

Mahmoud Abbas taler for FNs 68. generalforsamling, 26. september 2013. (Foto: Evan Schneider, UN Photo)
Mahmoud Abbas taler for FNs 68. generalforsamling, 26. september 2013. (Foto: Evan Schneider, UN Photo)
Palestinske selvstyremyndigheter har ikke klart å få støtte til anerkjennelse som stat fra 9 av 15 medlemsland i FNs sikkerhetsråd.

Palestinske selvstyremyndigheter har lagt på vent sitt forsøk på å få et flertall i FNs sikkerhetsråd med på å anerkjenne dem som stat, melder Ha’aretz. I resolusjonsforslaget til palestinerne ligger det også inne en tidsfrist for Israel å avslutte okkupasjonen innen november 2016.

PAs utenriksminister Riad Malki innrømmer at palestinerne ikke klarte å få støtte fra 9 av 15 medlemsland i sikkerhetsrådet. Han sier forhandlingene med Iran nå står øverst på agendaen i det internasjonale samfunn.

I Israel har noen fryktet for at palestinerne skulle lykkes med sitt FN-spor. Det har vært spekulert i at det kjølige forholdet mellom USAs president Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu skulle få USA til å avstå fra å blokkere en resolusjon med en vetostemme.

Disse bekymringene ser nå ut til ikke å slå til. Malki forteller at Washington er sterke motstandere av resolusjonen, og at selvstyremyndighetene kunne risikere økonomiske sanksjoner fra USA (og muligens andre) dersom de gikk videre med resolusjonsforslaget.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart