Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Obduksjon viser at PA-minister døde av hjerteinfarkt

Den palestinske ministeren Ziad Abu Ein døde av hjerteinfarkt i går. (Foto: Facebook)
Den palestinske ministeren Ziad Abu Ein døde av hjerteinfarkt i går. (Foto: Facebook)
Den palestinske ministeren Ziad Abu Ein døde av hjerteinfarkt fremkalt av stress, ifølge obduksjonsrapporten.

Ziad Abu Ein døde i en ambulanse på vei til sykehuset i Ramallah onsdag ettermiddag, etter å ha kollapset med brystsmerter under en demonstrasjon på Vestbredden. Israelske sikkerhetsstyrker har fra palestinsk hold blitt beskyldt for å ha forårsaket mannens død ved å slå ham. Video og bilder fra hendelsen dokumenterer ikke noen slag, men viser hvordan en av de israelske sikkerhetsmannskapene stanset ham under konfrontasjonen, ved å ta tak i nakken eller halsen hans et øyeblikk, og ved å skyve ham bakover.

I dag ble den foreløpige obduksjonsrapporten offentliggjort av det israelske helsedepartementet. Den viser at dødsårsaken var hjerteinfarkt, og utelukker muligheten for at han kan han blitt slått i hjel.

 

Funnene i rapporten

Både palestinsk, jordansk og israelsk medisinsk ekspertise deltok i obduksjonen, som ble utført ved Rettsmedisinsk institutt i Abu Dis. Fra israelsk side var det dr. Chen Kugel og dr. Maya Furman fra Nasjonalt institutt for rettsmedisin som deltok.

Rapporten sier at Ziad Abu Eins død ble forårsaket av at en blødning i en av kransårene til hjertet, som fra før av var forkalket. Blødningen kan ifølge rapporten ha blitt forårsaket av stress.

Den avdøde led ifølge rapporten av iskemisk hjertesykdom, som innebærer at blodtilførselen til selve hjertemuskelen er for liten. Rapporten forteller at blodårene i hjertet hans var mer enn 80 prosent forkalket, og at det ble funnet indikasjoner på at han hadde hatt flere hjerteinfarkt tidligere. Den dårlige tilstanden hjertet hans var i, skal ha gjort ham svært sensitiv overfor stress.

Det ble også funnet indikasjoner på lettere blødning og press mot nakken eller halsen.

Forøvrig er det funnet tegn på at han har blitt forsøkt gjenopplivet med hjerte- og lungeredning.

Den foreløpige rapporten vil bli utdypet og endelig verifisert etter at etterforskningen av saken samt alle laboratorieundersøkelser er fullført, etter normal rutine.

 

Hvorfor palestinske myndigheter bruker rapporten mot Israel

Til tross for rapportens klare konklusjon, kom de palestinske selvstyremyndighetenes regjering med en pressemelding der de hevder at rapporten har gitt dem grunn til å si at ”Israel er ansvarlige for Abu Eins død”.

Den palestinske myndighetstalsmannen Hussein al-Sheikh var den første som uttalte seg om obduksjonen. Han sa til Reuters at de jordanske og palestinske legene som deltok, hadde konkludert med at Abu Ein ”døde av å bli slått, inhalere tåregass og ikke få nødvendig medisinsk hjelp i tide”.

Den israelske lege Chen Kugel har utdypet overfor Ynetnews.com hvordan det er mulig for palestinerne å komme med slike uttalelser til tross for at obdusentene ikke har grunn til å være i tvil om at det faktisk var hjerteinfarkt som tok livet av Abu Ein.

– Han hadde betydelige blokkeringer i blodårene, og hjertet hans var i dårlig form. Da de tok tak i halsen hans, forårsaket det massivt stress, som førte til at han fikk blødning og deretter full blokkering, som tok livet av ham.

Med andre ord: Det kan hende at Abu Ein ikke ville ha blitt tilstrekkelig stresset til å utløse hjerteinfarkt denne dagen, dersom han ikke hadde deltatt i demonstrasjonen denne dagen – eller dersom han ikke hadde gått i konfrontasjon med de israelske sikkerhetsstyrkene som stanset demonstrasjonen han deltok i – eller dersom demonstrasjonen ikke hadde blitt stanset.

Ifølge Kugel er det ingen uenighet mellom de palestinske og de israelske legene på dette punktet. Han forklarer at det eneste som fortsatt er noe uklart, er forklaringen på at avdøde hadde sår på fortennene, tungen og luftrøret. Slike sår kan oppstå under gjenopplivningsforsøk. Legen sier at det også er mulig at sårene kan ha kommet fra et fysisk angrep, men at det uansett er irrelevant for spørsmålet om dødsårsaken.

 

 

Her kan du lese den engelske originalteksten i den foreløpige obduksjonsrapporten, slik den ble publisert av det israelske helsedepartementet:

Preliminary Autopsy Report on Ziad Abu Ein:

The autopsy was carried out at the forensics institute in Abu Dis. Participating in the autopsy were Dr. Chen Kugel and Dr. Maya Furman from the National Institute of Forensic Medicine, as well as representatives from the Palestinian forensics institute and doctors from Jordan.

The death of Ziad Abu Ein was caused by a blockage of the coronary artery (one of the arteries that supplies blood to the heart) due to hemorrhaging underneath a layer of atherosclerotic plaque. The bleeding could have been caused by stress.

Indications of light hemorrhaging and localized pressure were found in his neck.

The deceased suffered from ischemic heart disease; blood vessels in his heart were found to be over 80% blocked by plaque. Old scars indicating that he suffered from previous myocardial infarctions were also found.

The poor condition of the deceased’s heart caused him to be more sensitive to stress.

It is necessary to wait for the medical treatment report before determining more incisive explanations on this matter.

Indications of CPR were found.

These preliminary findings will require verification after the results of the investigation and lab results are received.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart