Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas-tilhengere demonstrerte på Tempelhøyden

Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)hamasdemo på tempelhøyden skjermdump jpost
Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)
Demonstranter ropte slagord for Hamas og mot Israel, og krevde ”islamsk overtakelse av Tempelhøyden”.

Flere hundre av dem som i dag deltok i den muslimske fredagsbønnen på Tempelhøyden, var innbyggere i Gaza som hadde fått innvilget tillatelse av israelske myndigheter til å krysse Israel og gå inn i gamlebyen i Jerusalem for å kunne være med på fredagsbønnen nettopp der.

En stor mengde av palestinerne på Tempelhøyden samlet seg i demonstrasjon etter fredagsbønnen, og blant dem ble det observert flere titalls demonstranter som løftet bannere med Hamas-støtte og Hamas-flagg, og som var ikledd Hamas’ symboler. Dette rapporterer Jerusalem Post, som også har publisert et videoopptak fra demonstrasjonen.

Hamas-tilhengerne ropte slagord med fordømmelser av Israel, og støtteerklæringer til terrorlederen Mohammed Deif, som israelske styrker flere ganger har forsøkt å pågripe eller ta livet av. Deif er toppleder for Hamas’ væpnede mannskaper, og dermed den øverste ansvarlige for organisasjonens terrorhandlinger.

Demonstrantene ropte også på en ”islamsk overtakelse” av Tempelhøyden, og de krevde at de palestinske selvstyremyndighetene skal avslutte sitt sikkerhetssamarbeid med de israelske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden.

Det har versert rykter blant palestinerne den siste tiden om at Israel nå er ute etter å forandre status quo på Tempelhøyden, som sikrer tilgang til området for både jøder og muslimer, men som kun gir muslimer adgang til å be inne på Tempelplassen. Israels regjering har hele tiden tilbakevist ryktene om at de nå arbeider for å endre dette, men likevel har det spredt seg en forestilling om at Israel vil ”skade Al-Aqsa moskeen”. Denne forestillingen utgjør en stor del av årsaken til mange av opptøyene og demonstrasjonene i Jerusalem i høst.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart