USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.
USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.

Obama: – Palestinske myndigheter er ikke en stat

- Palestinske selvstyremyndigheter er ikke ennå en stat, og kan derfor ikke bli med i Den internasjonale straffedomstolen i Haag, sier USAs president Barack Obama.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

President Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu hadde  mandag en telefonsamtale om atomforhandlingene med Iran.

– Presidenten gjentok til statsministeren at USA arbeider for å nå en omfattende avtale med Iran som forhindrer Iran fra å få atomvåpen og får på plass kontrollmekanismer for det internasjonale samfunn slik at man sikrer seg at atomprogrammet ene og alene er fredelig, heter det i en briefing fra Det hvite hus.

Obama kommenterte også palestinske selvstyremyndigheters forsøk på å bli tatt opp som medlemsstat ved Den internasjonale straffedomstolen.

– President Obama gjentok USAs posisjon at palestinske myndigheter ikke ennå utgjør en stat, og derfor ikke er skikket til å undertegne Romavedtektene, skriver Det hvite hus.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart