Disse produktene er nå bannlyst i de palestinske områdene på Vestbredden.
Disse produktene er nå bannlyst i de palestinske områdene på Vestbredden.

Beordrer ødeleggelse av israelsk mat

I et nytt boikott-initiativ vil de palestinske selvstyremyndighetene saumfare butikkhyller på Vestbredden og ødelegge israelske matvarer fra fem produsenter. Butikkeierne klager over at de ikke ser ut til å få kompensasjon.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Fatah-representanten Mahmoud al-Aloul, som leder den palestinske komiteen for boikott av israelske produkter, sa tirsdag at selvstyremyndighetene fra og med onsdag vil begynne å ødelegge produkter fra fem israelske matfabrikanter: Strauss (som lager blant annet potetgull og iskrem), Tnuva (som er Israels største meieri), Osem (som tilbyr pasta, kaker og brødvarer), Prigat (juice) og Jafora (leskedrikk).

Allerede tirsdag ble butikker i Ramallah inspisert av mannskaper som lette etter slike varer. Butikkeiere klager på at de ikke har fått noe løfte om kompensasjon for varene som blir inndratt og ødelagt, ifølge en rapport på Israel Radio som er gjengitt av Times of Israel.

Det ble erklært boikott mot disse fem 11. februar, med forbud om å omsette varene deres i de palestinskkontrollerte delene av Vestbredden. Butikkeierne ble gitt en frist på to uker til å få bort varene fra hyllene sine, ifølge Ha’aretz.

Boikott-lederen sier at initiativet gradvis vil komme til å omfatte enda flere israelske merkevarer, og at dette er det første steget mot en fullstendig boikott av alle israelskproduserte varer.

Initiativet er tatt som en form for gjengjeldelse mot at israelske myndigheter holder tilbake skattepenger de har samlet inn for PA. Israel har reagert med dette midlertidige bruddet på skattesamarbeidet som en respons på de palestinske selvstyremyndighetenes valg om å gå utenom forhandlingsbordet og i stedet provosere ved ensidig å søke anerkjennelse som stat hos internasjonale institusjoner, og ved å forsøke å anlegge sak mot Israel ved den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser.

Les også: Ti grunner til at boikott er umoralsk og hindrer fred.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart