Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Beordrer ødeleggelse av israelsk mat

Disse produktene er nå bannlyst i de palestinske områdene på Vestbredden.
Disse produktene er nå bannlyst i de palestinske områdene på Vestbredden.
I et nytt boikott-initiativ vil de palestinske selvstyremyndighetene saumfare butikkhyller på Vestbredden og ødelegge israelske matvarer fra fem produsenter. Butikkeierne klager over at de ikke ser ut til å få kompensasjon.

Fatah-representanten Mahmoud al-Aloul, som leder den palestinske komiteen for boikott av israelske produkter, sa tirsdag at selvstyremyndighetene fra og med onsdag vil begynne å ødelegge produkter fra fem israelske matfabrikanter: Strauss (som lager blant annet potetgull og iskrem), Tnuva (som er Israels største meieri), Osem (som tilbyr pasta, kaker og brødvarer), Prigat (juice) og Jafora (leskedrikk).

Allerede tirsdag ble butikker i Ramallah inspisert av mannskaper som lette etter slike varer. Butikkeiere klager på at de ikke har fått noe løfte om kompensasjon for varene som blir inndratt og ødelagt, ifølge en rapport på Israel Radio som er gjengitt av Times of Israel.

Det ble erklært boikott mot disse fem 11. februar, med forbud om å omsette varene deres i de palestinskkontrollerte delene av Vestbredden. Butikkeierne ble gitt en frist på to uker til å få bort varene fra hyllene sine, ifølge Ha’aretz.

Boikott-lederen sier at initiativet gradvis vil komme til å omfatte enda flere israelske merkevarer, og at dette er det første steget mot en fullstendig boikott av alle israelskproduserte varer.

Initiativet er tatt som en form for gjengjeldelse mot at israelske myndigheter holder tilbake skattepenger de har samlet inn for PA. Israel har reagert med dette midlertidige bruddet på skattesamarbeidet som en respons på de palestinske selvstyremyndighetenes valg om å gå utenom forhandlingsbordet og i stedet provosere ved ensidig å søke anerkjennelse som stat hos internasjonale institusjoner, og ved å forsøke å anlegge sak mot Israel ved den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser.

Les også: Ti grunner til at boikott er umoralsk og hindrer fred.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart