Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tre soloterrorister angrep i helgen

Grensepolitimannen i sykehussengen ble knivstukket ved Patriarkene Hule i Hebron i helgen. (Foto: Det israelske politiet)
To knivangrep og ett bilangrep fant sted i Jerusalem og Hebron i helgen.

Fredag kveld forsøkte en 16 år gammel palestinsk ungdom fra Øst-Jerusalem å stikke en israelsk grensepolitimann med en slakterkniv, ifølge det israelske forsvarets foreløpige granskningsrapport. Angrepet fant sted i bydelen A-Tur omtrent ved midnatt. Gjerningsmannen ble overmannet av to israelske soldater på stedet før han rakk å skade politimannen. Han klarte å flykte til fots, og trakk fram en ny kniv mens han løp etter to andre soldater noen meter lenger borte. Da den væpnede angriperen nektet å adlyde ordre om å stanse, skjøt soldatene ham. Han ble erklært død på stedet.

 

Kastet stein og brannbomber etterpå

De palestinske selvstyremyndighetene har udokumentert påstått at det ikke var noe knivangrep, og at drapet på 16-åringen var en ”ren henrettelse av en palestinsk ungdom”. Lørdag ettermiddag samlet noen titalls ungdommer seg i bydelen og startet en voldelig demonstrasjon i protest mot drapet på knivdesperadoen. De satte fyr på bildekk og kastet steiner og brannbomber mot israelsk politi og sikkerhetsstyrker. En politimann ble skadet av steinkasting under sammenstøtene. Om lag 20 demonstranter ble truffet av gummikuler som sikkerhetsstyrkene skjøt med i selvforsvar mens de oppløste demonstrasjonen.

 

Knivstakk politimann ved Patriarkenes hule

Lørdag kveld fant det sted et nytt knivangrep. Da ble en israelsk grensepolitimann knivstukket i hodet og brystet av en palestiner i nærheten av Patriarkenes hule i Hebron. Gjerningsmannen ble skutt på stedet av soldater, og døde etter noen timer. Knivofferet ble brakt til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem med moderate skader. Dette melder Ynetnews.com.

 

Kjørte på fire politimenn

Lørdag kveld fant det også sted et bilangrep i bydelen A-Tur i Jerusalem, hvor opptøyene foregikk på ettermiddagen. Fire grensepolitimenn ble påkjørt i angrepet og innlagt på sykehus etterpå. Tre av dem slapp fra angrepet med lettere skader, og en av dem er moderat skadet. Gjerningsmannen klarte å flykte fra åstedet, men en mistenkt ble arrestert dagen etter. Bilen ble funnet i nærheten av åstedet kort tid etter angrepet.

 

Kastet stein på ordføreren

Jerusalems ordfører Nir Barkat kjørte til åstedet for bilangrepet etter kort tid, og bilen hans ble angrepet av ukjente steinkastere. En av steinene forårsaket litt skade på bilen, men ingen personer ble skadet. Utover kvelden oppsto det nye voldelige opptøyer i bydelen.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitch roser sikkerhetsstyrkene som skjøt og drepte de to knivangriperne.

– Det å eliminere terroristen på stedet er riktig respons på slike knivangrep, uttaler han ifølge Times of Israel.

– Etter min erfaring vil vi komme til å oppleve en økende bølge av terrorangrep og forsøk på angrep. Politiets jobb er å stanse angrepene, og når det ikke er mulig, å gjøre slik som i disse to tilfellene, sier han.

– Det er umulig å stanse ensomme ulver. Terroristene som gjennomførte disse angrepene var ikke engasjert av noen bestemt terrororganisasjon, legger han til.

Angrepene i helgen kommer etter en periode med relativt rolige tilstander i Jerusalem så langt dette året.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart