Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Brende får en ny sjanse til å synge ut

Bistandsmidler fra Norge og andre land gjør det lettere for palestinske ledere å bruke andre finansieringskilder til belønning av terrorister og innkjøp av våpen. (Tegning: MIFF)
"Palestinernes belønningssystem for terrorister må bort! Punktum." Det bør være budskapet til utenriksminister Børge Brende under giverlandskonferansen onsdag.

Onsdag 27. mai skal Norges utenriksminister Børge Brende lede et nytt møte i giverlandsgruppen for palestinsk statsbygging (Ad-Hoc Liaison Committee on Action in Support of Palestinian State-Building).

Med Israel for fred (MIFF) har påpekt det tidligere, men minner igjen om hva Brende bør konsentrere seg om i møtet i Brussel.

Hatindoktrinering

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) fortsetter å bruke offisielle medier og offentlige skoler og kulturarrangement til å formidle budskap som demoniserer israelere og motarbeider målet om en løsning med to stater for to folk. Det kan for eksempel være oppfordring til vold og hyllest av terrorister. Skoler og sportsanlegg blir oppkalt etter barnemordere. Geografioppgaver presenterer israelske byer som palestinske. Terrorister blir framstilt som rollemodeller i skole- og barneprogrammer på TV.

Når disse kommunikasjonskanalene og institusjonene blir finansiert av PAs generelle budsjett, er hatindoktrineringen direkte finansiert av norske skattepenger.

 

Belønningssystem for terrorister

PA har et skalert belønningssystem for palestinere som er dømt i israelsk rett for terrorisme. Menn og kvinner som med stolthet forteller hvordan de drepte israelske barn og kvinner og som sier de gjerne skulle gjenta sin udåd, får månedlige utbetalinger som er mange ganger større enn lønnen palestinske lærere og politifolk får. 6. februar kom det melding i Al-Hayat Al-Jadida om at PA øker bevilgningene til belønningssystemet med 280 millioner kroner i inneværende år.

PA hevder dette belønningssystemet ikke blir finansiert av internasjonal bistand. Likevel bidrar norske skattepenger indirekte til å opprettholde dette belønningssystemet for terror. Det PA/PLO gjør er å flytte på pengene mellom sine ulike budsjetter.

 

Hamas’ rolle på Gaza

Vi har ikke grunn til å hevde at den norske regjering gir midler som direkte ender opp som frie budsjettmidler hos Hamas eller andre terrorgrupper på Gaza-stripen. Likevel er det åpenbart at internasjonal bistand til Gaza har frigjort midler som de får fra andre kanaler (eksempelvis beskatning av smuglergods gjennom tunneler og gaver fra Iran), til innkjøp av raketter og bygging av angrepstunneler inn i Israel. Tunnelene er bygget med flere hundre tusen tonn sement som skulle vært brukt til gjenoppbygging etter forrige krig.

Det er åpenbart at situasjonen med hva penger og bygningsmaterialer blir brukt til, har vært og er ute av kontroll.

 

Derfor forventer MIFF at regjeringen under giverlandskonferansen:

  • Fordømmer PAs indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skoler og myndighetsstyrte medier og krever innføring av tiltak for at dette opphører.
  • Krever at PA avvikler belønningssystemet for dømte terrorister og deres familier. Det må settes økonomisk makt bak dette kravet.
  • Gjør avvæpning av Hamas og de andre terrororganisasjonene på Gaza-stripen til en ufravikelig betingelse før ny bistand blir gitt.

Disse tiltakene fra Norges side vil kunne bringe en ekte fred mellom israelere og palestinere mange skritt nærmere.

Støtter du MIFFs forventninger til regjeringen? Skriv din mening i kommentarfeltet under, eller del lenken til denne artikkelen på Facebook, Twitter og andre sosiale medier? Husk også å bli medlem!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart