Søk
I denne bilen satt familien som ble beskutt på Vestbredden torsdag kveld. (Foto: United Hatzalah)

Israelsk ektepar drept i skyteangrep

Paret etterlater seg seks barn. Fire av dem så foreldrene bli drept.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Et israelsk ektepar i 30-årene ble drept i et skyteangrep mot bilen deres torsdag kveld langs veien mellom bosetningene Itamar og Elon Moreh nord på Vestbredden, ifølge Times of Israel og Ynetnews.com. Paret etterlater seg seks barn. Fire av dem satt i bilen da foreldrene ble skutt, men barna ble ikke fysisk skadet i angrepet. Det yngste av de fire barna i bilen er bare fire måneder gammelt. De andre er fire, sju og ni år gamle.

 

Skutt en rekke ganger

Angrepet fant sted like før klokken 21 på kvelden lokal tid (klokken 20 norsk tid). Da de senket farten før en skarp sving, akselererte en palestinsk bil i full fart mot dem. To personer skjøt mot familien fra den palestinske bilen, med en pistol og en rifle. Begge ofrene ble truffet av en rekke skudd i overkroppene, og de ble erklært døde av ambulansepersonell på stedet.

Moren ble funnet død i bilsetet sitt. Faren ble funnet på veien utenfor bilen. Han skal ha klart å gå ut av bilen og åpne døren til baksetet, og bedt barna rømme fra stedet, før han sank sammen og døde. En av gjerningsmennene skal ha gått bort til familiebilen og forsikret seg om at begge foreldrene var døde, før han gikk tilbake til sin egen bil, som kjørte av sted i retning av en nærliggende palestinsk landsby.

 

Leter etter gjerningsmennene

Veien er stengt torsdag kveld, og det israelske forsvaret har satt i gang en omfattende aksjon for å få pågrepet gjerningsmennene.

Hamas har kommet med en uttalelse der de hyller terrorangrepet som ”heroisk”, og oppfordrer flere til å gjennomføre ”høykvalitetsangrep”. Ingen organisasjon har så langt tatt på seg ansvaret for dette angrepet.

Viseutenriksminister Tzipi Hotovely fra Likud sier at angrepet var et produkt av de palestinske selvstyremyndighetenes oppfordringer til vold. En rekke andre politikere har uttalt at de deler denne oppfatningen.

Senere torsdag kveld er det kommet meldinger om at en gruppe jødiske bosettere i Yitzhar og Burin gjør opptøyer og kaster steiner i reaksjon mot skyteangrepet. En bil skal ha blitt satt fyr på i Burin.

IDF har økt beredskapen over hele Vestbredden på grunn av faren for eskalering av konfliktnivået etter de brutale drapene.

Fire ekstra bataljoner med mannskaper er kalt inn for å bistå troppene i jakten på gjerningsmennene, melder Jerusalem Post.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart