I denne bilen satt familien som ble beskutt på Vestbredden torsdag kveld. (Foto: United Hatzalah)

Israelsk ektepar drept i skyteangrep

Paret etterlater seg seks barn. Fire av dem så foreldrene bli drept.

Et israelsk ektepar i 30-årene ble drept i et skyteangrep mot bilen deres torsdag kveld langs veien mellom bosetningene Itamar og Elon Moreh nord på Vestbredden, ifølge Times of Israel og Ynetnews.com. Paret etterlater seg seks barn. Fire av dem satt i bilen da foreldrene ble skutt, men barna ble ikke fysisk skadet i angrepet. Det yngste av de fire barna i bilen er bare fire måneder gammelt. De andre er fire, sju og ni år gamle.

 

Skutt en rekke ganger

Angrepet fant sted like før klokken 21 på kvelden lokal tid (klokken 20 norsk tid). Da de senket farten før en skarp sving, akselererte en palestinsk bil i full fart mot dem. To personer skjøt mot familien fra den palestinske bilen, med en pistol og en rifle. Begge ofrene ble truffet av en rekke skudd i overkroppene, og de ble erklært døde av ambulansepersonell på stedet.

Moren ble funnet død i bilsetet sitt. Faren ble funnet på veien utenfor bilen. Han skal ha klart å gå ut av bilen og åpne døren til baksetet, og bedt barna rømme fra stedet, før han sank sammen og døde. En av gjerningsmennene skal ha gått bort til familiebilen og forsikret seg om at begge foreldrene var døde, før han gikk tilbake til sin egen bil, som kjørte av sted i retning av en nærliggende palestinsk landsby.

 

Leter etter gjerningsmennene

Veien er stengt torsdag kveld, og det israelske forsvaret har satt i gang en omfattende aksjon for å få pågrepet gjerningsmennene.

Hamas har kommet med en uttalelse der de hyller terrorangrepet som ”heroisk”, og oppfordrer flere til å gjennomføre ”høykvalitetsangrep”. Ingen organisasjon har så langt tatt på seg ansvaret for dette angrepet.

Viseutenriksminister Tzipi Hotovely fra Likud sier at angrepet var et produkt av de palestinske selvstyremyndighetenes oppfordringer til vold. En rekke andre politikere har uttalt at de deler denne oppfatningen.

Senere torsdag kveld er det kommet meldinger om at en gruppe jødiske bosettere i Yitzhar og Burin gjør opptøyer og kaster steiner i reaksjon mot skyteangrepet. En bil skal ha blitt satt fyr på i Burin.

IDF har økt beredskapen over hele Vestbredden på grunn av faren for eskalering av konfliktnivået etter de brutale drapene.

Fire ekstra bataljoner med mannskaper er kalt inn for å bistå troppene i jakten på gjerningsmennene, melder Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart