Ekteparet Eitam og Naama Henkin ble skutt og drept av palestinske terrorister torsdag 1. oktober. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)
Ekteparet Eitam og Naama Henkin ble skutt og drept av palestinske terrorister torsdag 1. oktober. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)

Hevdet at Fatah var ansvarlig for terrordrap

Fatah-leder og palestinsk president Mahmoud Abbas har ikke kommet med noen fordømmelse av det brutale terrordrapet på et jødisk ektepar torsdag kveld. Ifølge et medlem av Fatahs sentralstyre var Fatah tvert imot ansvarlige for ugjerningen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den hittil eneste uttalelsen som er blitt kjent fra det palestinske lederskapet om skyteangrepet på Vestbredden torsdag kveld, er en Facebook-post fra Mahmoud al-Aloul, som er medlem av Fatahs sentralkomité. Han gir sin egen organisasjon direkte ansvar for den dødbringende ugjerningen. Ifølge Palestinian Media Watch skriver han: ”Al-Aqsa Martyrbrigadene, den militante avdelingen av den palestinske nasjonale frigjøringsbevegelsen Fatah, har tatt på seg ansvaret for Itamar-operasjonen som ble utført mot bosettere og som medførte deres død.”

 

– Med Allahs hjelp

Times of Israel skriver at en av samarbeidsgruppene til al-Aqsa Martyrbrigadene, som kaller seg Abdel Qader al-Husseini Brigadene, har kunngjort at det var de som utførte dobbeltdrapet. Terrorgruppen kom fredag med en uttalelse om at det var deres menn som åpnet ild mot bilen til det jødiske ekteparet Eitam og Naama Henkin torsdag kveld. Ekteparet i 30-årene var på vei hjemover med fire små barn i baksetet. Barna kom uskadd fra angrepet, men begge foreldrene ble drept av en mengde skudd i overkroppen.

Abdel Qader al-Husseini Brigadene uttaler at ”med Allahs hjelp og i overensstemmelse med vårt folks rett til motstandskamp og vår plikt til hellig jihad, utførte våre styrker torsdag kveld en nødvendig handling da de skjøt mot en bil med okkuperende bosettere som var på vei fra bosetningen Itamar.”

 

– Øredøvende stillhet fra Abbas

Det israelske forsvaret har innkalt fire ekstra bataljoner til Vestbredden i forbindelse med letingen etter de skyldige.

– De ville palestinske oppfordringene til vold fører til slike terrorhandlinger og drap som vi har sett denne kvelden, uttaler statsminister Benjamin Netanyahu.

Han legger til at han vil konsultere forsvarsminister Moshe Ya’alon om hvordan drapsmennene kan oppspores.

Netanyahu påpeker at verken Abbas eller andre ledere fra de palestinske selvstyremyndighetene har kommet med noen uttalelse om dobbeltdrapet.

– Jeg har ikke hørt noen fordømmelse fra de palestinske selvstyremyndighetene om drapene på Naama og Eitam Henkin, sier Netanyahu.

– Da det grusomme og ganske unike drapet på en arabisk familie i Kfar Duma skjedde, kom jeg og hele det israelske lederskapet umiddelbart med en sterk fordømmelse av ugjerningen, minner han om.

– Jeg dro til sykehuset. Vi tilbød alle mulige former for hjelp. Sammenlign det med denne øredøvende stillheten. Unnskyld uttrykket, men det er en øredøvende stillhet, sier statsministeren.

 

Ti tusen i begravelsen

Fredag ble ekteparet begravet i Jerusalem. En folkemengde på ti tusen var til stede, og blant gjestene var president Reuven Rivlin.

– Vi står overfor en brutal terrorbølge, og dere er i frontlinjen og betaler en høy pris, sa Rivlin henvendt til bosetterne som var til stede.

– Vi har aldri latt terrortrusselen stanse oss fra å bygge, og vi vil aldri la terroren få stanse avgjørelser om å bygge, sa presidenten ifølge Jerusalem Post.

 

Oppdatering 6.10.: Hamas sto bak terrorangrepet

En terrorcelle fra Hamas er pågrepet for å ha stått bak terrorangrepet, ifølge Jerusalem Post. Verken Mahmoud Abbas eller andre fra de palestinske selvstyremyndighetene kom med noen dementering av påstandene til sentralstyremedlemmet sitt i mellomtiden. De har heller ikke kommet med noen fordømmelse av ugjerningen.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart