Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En liten gutt blir båret bort fra åstedet etter terrorangrepet Muhannad Halabi utførte i Jerusalem 3. oktober 2015. Guttens far ble drept av Halabi i angrepet. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)

Hedrer terrorist med eget gatenavn

Børge Brende fordømte. Palestinske myndigheter hyller.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

En palestinsk kommune hedrer den brutale terrordrapsmannen Muhannad Halabi ved å oppkalle en gate etter ham. Det er ikke første gang palestinske myndigheter hedrer denne terroristen, som Norges utenriksminister forlengst har fordømt.

 

Ingen fordømmelse fra PA

Muhannad Halabi gikk løs på et jødisk ektepar og en rabbiner med kniv lørdag 3. oktober i Gamlebyen i Jerusalem. De to mennene han angrep, ble drept. Kvinnen ble hardt skadet. Etterpå tok han et skytevåpen fra et av ofrene og skjøt rundt seg. Det knivstukne ekteparets sønn på to år ble skutt og skadet.

Norges utenriksminister Børge Brende har fordømt det brutale og dødbringende terrorangrepet. ”Fordømmer drapene på israelske sivile i Jerusalem. Israel og PA må samarbeide for å forhindre ytterlig vold”, skrev han på Twitter dagen etter.

De palestinske selvstyremyndighetene har ikke kommet med noen fordømmelse av angrepet. I stedet har de gjentatte ganger valgt å hedre terroristen, som ble skutt og drept av israelske styrker mens han utførte angrepet sitt. Nå skal han hedres ved å få en gate oppkalt etter seg på hjemstedet sitt.

 

– Det minste vi kan gjøre for ham

– Dette er det minste vi kan gjøre for martyren Halabi, sier ordføreren i den palestinske landsbykommunen Surda-Abu Qash, Muhammad Kamel Hussein. Han er intervjuet av det palestinske nyhetsbyrået Donia Al-Watan, som omtalte saken 14. oktober, ifølge Palestinian Media Watch (PMW).

– Han er hele landsbyens stolthet og hedersbevisning, sier ordføreren om morderen Muhannad Halabi.

Landsbyen Abu Quash ligger seks km nord for Ramallah og en km sør for Birzeit Universitet. Gaten som skal oppkalles etter terroristen forbinder landsbyen med hovedveien fra Ramallah til Birzeit. ”Dette er gjort for å hedre Halabi, som utførte en operasjon med knivstikking og skyting mot bosettere i Gamlebyen av det okkuperte Jerusalem”, skriver nyhetsbyrået, som også har intervjuet to innbyggere i landsbyen som ”ønsker beslutningen velkommen”.

 

Hedret gjentatte ganger

PMW har tidligere dokumentert at en av president Mahmoud Abbas’ rådgivere, Sultan Abu Al-Einein, har omtalt Halabi og en annen navngitt terrorist og drapsmann som ”helter”.

Abbas’ parti Fatah har skrev på Twitter 8. oktober at de hadde brakt ”hellig jord fra al-Aqsa moskeen” [på Tempelhøyden] til Halabis grav, for at ”den døde kroppen til martyren Muhannad Halabi skal få omfavne jorden han gikk i martyrdøden for”.

10. oktober bekjentgjorde den palestinske advokatorganisasjonen at Halabi ville få tilkjent æresgrad i jus, fordi han var jus-student da han begikk terrorhandlingen der han døde. De opplyste også at den neste avgangsseremonien for nyutdannede advokater ville bli holdt i Halabis navn. De omtalte ham som en ”heroisk martyr”.

En rekke andre initiativer til å hedre terrorister er også kommet fra PA den senere tiden. 14. oktober arrangerte det palestinske utdanningsdepartementet en seremoni der oliventrær ble plantet og oppkalt etter flere navngitte terrorister.

Halabi har også blitt hedret på grasrotnivå i deler av det palestinske samfunnet. I Gaza valgte en mor å oppkalle sin nyfødte sønn etter ”martyren Muhannad Halabi” like etter terrorhandlingen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart