Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hedrer terrorist med eget gatenavn

En liten gutt blir båret bort fra åstedet etter terrorangrepet Muhannad Halabi utførte i Jerusalem 3. oktober 2015. Guttens far ble drept av Halabi i angrepet. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
Børge Brende fordømte. Palestinske myndigheter hyller.

En palestinsk kommune hedrer den brutale terrordrapsmannen Muhannad Halabi ved å oppkalle en gate etter ham. Det er ikke første gang palestinske myndigheter hedrer denne terroristen, som Norges utenriksminister forlengst har fordømt.

 

Ingen fordømmelse fra PA

Muhannad Halabi gikk løs på et jødisk ektepar og en rabbiner med kniv lørdag 3. oktober i Gamlebyen i Jerusalem. De to mennene han angrep, ble drept. Kvinnen ble hardt skadet. Etterpå tok han et skytevåpen fra et av ofrene og skjøt rundt seg. Det knivstukne ekteparets sønn på to år ble skutt og skadet.

Norges utenriksminister Børge Brende har fordømt det brutale og dødbringende terrorangrepet. ”Fordømmer drapene på israelske sivile i Jerusalem. Israel og PA må samarbeide for å forhindre ytterlig vold”, skrev han på Twitter dagen etter.

De palestinske selvstyremyndighetene har ikke kommet med noen fordømmelse av angrepet. I stedet har de gjentatte ganger valgt å hedre terroristen, som ble skutt og drept av israelske styrker mens han utførte angrepet sitt. Nå skal han hedres ved å få en gate oppkalt etter seg på hjemstedet sitt.

 

– Det minste vi kan gjøre for ham

– Dette er det minste vi kan gjøre for martyren Halabi, sier ordføreren i den palestinske landsbykommunen Surda-Abu Qash, Muhammad Kamel Hussein. Han er intervjuet av det palestinske nyhetsbyrået Donia Al-Watan, som omtalte saken 14. oktober, ifølge Palestinian Media Watch (PMW).

– Han er hele landsbyens stolthet og hedersbevisning, sier ordføreren om morderen Muhannad Halabi.

Landsbyen Abu Quash ligger seks km nord for Ramallah og en km sør for Birzeit Universitet. Gaten som skal oppkalles etter terroristen forbinder landsbyen med hovedveien fra Ramallah til Birzeit. ”Dette er gjort for å hedre Halabi, som utførte en operasjon med knivstikking og skyting mot bosettere i Gamlebyen av det okkuperte Jerusalem”, skriver nyhetsbyrået, som også har intervjuet to innbyggere i landsbyen som ”ønsker beslutningen velkommen”.

 

Hedret gjentatte ganger

PMW har tidligere dokumentert at en av president Mahmoud Abbas’ rådgivere, Sultan Abu Al-Einein, har omtalt Halabi og en annen navngitt terrorist og drapsmann som ”helter”.

Abbas’ parti Fatah har skrev på Twitter 8. oktober at de hadde brakt ”hellig jord fra al-Aqsa moskeen” [på Tempelhøyden] til Halabis grav, for at ”den døde kroppen til martyren Muhannad Halabi skal få omfavne jorden han gikk i martyrdøden for”.

10. oktober bekjentgjorde den palestinske advokatorganisasjonen at Halabi ville få tilkjent æresgrad i jus, fordi han var jus-student da han begikk terrorhandlingen der han døde. De opplyste også at den neste avgangsseremonien for nyutdannede advokater ville bli holdt i Halabis navn. De omtalte ham som en ”heroisk martyr”.

En rekke andre initiativer til å hedre terrorister er også kommet fra PA den senere tiden. 14. oktober arrangerte det palestinske utdanningsdepartementet en seremoni der oliventrær ble plantet og oppkalt etter flere navngitte terrorister.

Halabi har også blitt hedret på grasrotnivå i deler av det palestinske samfunnet. I Gaza valgte en mor å oppkalle sin nyfødte sønn etter ”martyren Muhannad Halabi” like etter terrorhandlingen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart