Skjermdump fra Times of Israel og Nrk.no.

PA-styrker beordret til å skyte mot israelske soldater

Palestinske spesialstyrker har fått ordre fra selvstyremyndighetene om å skyte mot israelske soldater dersom de kommer undercover til utvalgte sykehus på Vestbredden. NRK fortalte deg halve bakgrunnshistorien i forrige uke.

Palestinske kilder sier til Times of Israel at PA-myndighetene nå øker sikkerhetsnivået ved flere sykehus på Vestbredden. Tiltaket kommer etter at israelske styrker gikk inn på et sykehus i Hebron i forrige uke og arresterte en ettersøkt terrorist som var pasient der. En slektning av terroristen ble skutt da han angrep israelerne.

Spesialenheter fra de palestinske sikkerhetsstyrkene er nå utplassert som vakter på sykehusene. Ifølge guvernørene i noen av PAs provinser har sikkerhetsstyrkene på sykehusene fått ordre om å åpne ild dersom de skulle støte på israelske soldater som opptrer undercover.

 

Arresterte terrorist

Den israelske operasjonen gikk for seg på et sykehus i Hebron torsdag 12. november. Målet var å arrestere en ettersøkt terrorist som ifølge etterretningsinformasjon befant seg til behandling på sykehuset.

Søndag 25. oktober gikk den 20 år gamle palestinske mannen til knivangrep i bosetningsblokken Gush Etzion, nær bosetningen Metzad, like sør for Jerusalem. En sivil israeler stanset bilen og gikk ut av den etter at palestinere hadde kastet steiner på den. Da israeleren gikk ut, ble han knivstukket og moderat skadet.

Den palestinske gjerningsmannen ble arrestert på sykehuset, og fortsetter nå sin medisinske behandling på et israelsk sykehus.

 

Slektning angrep de israelske styrkene og ble drept

Etterretningstjenesten Shin Bet har opplyst at deres mannskaper gjennomførte operasjonen sammen med soldater fra det israelske forsvaret og grensepolitistyrker.

Sykehusdirektøren forteller at sikkerhetsstyrkene opptrådte undercover i sivile klær, under påskudd av å følge en gravid kvinne i rullestol til fødeavdelingen. Da de kom inn, tok de heisen til tredje etasje, og kom siden ut igjen med den arresterte palestineren sittende i den samme rullestolen.

Fetteren til den pågrepne terroristen ble skutt og drept av de israelske styrkene i forbindelse med pågripelsen. Shin Bet opplyser at mannen angrep dem og forsøkte å hindre arrestasjonen, og at soldatene forsvarte seg ved å avfyre skudd.

 

NRK glemte hovedsaken da de meldte nyheten

NRK begikk nok et grovt overtramp i Israel-dekningen da de meldte om denne saken i to korte nyhetsmeldinger på nett og på tekst-tv denne torsdag. De som bare hadde NRKs korte nyhetsmelding om saken å forholde seg til, kunne lett bli sittende igjen med et forvrengt inntrykk av at israelske soldater ganske enkelt dro på drapstokt på det palestinske sykehuset. Det NRK fortalte var nemlig at israelske soldater ”stormet sykehus” og drepte ”en palestinsk 27-åring som er i slekt med en mann mistenkt for knivangrep på israelere”. Som vi har sett flere eksempler på før, fortalte NRK også denne gangen bare halve historien.

 

NRKs meldinger

Den første meldingen ble publisert klokken 07.15, med tittelen ”Palestiner drept på sykehus”:

”En palestinsk 27-åring som er i slekt med en mann mistenkt for knivangrep på israelere, er av israelske agenter blitt drept på et sykehus i Hebron, opplyser israelske og palestinske kilder.”

Så kom en oppdatert versjon klokken 10.00, med tittelen ”Israelske agenter stormet sykehus”:

”Overvåkingsbilder fra Al-Ahly-sykehuset i Hebron viser hvordan mellom 20 og 30 israelske sikkerhetsagenter i sivil ankom sykehuset, sammen med en kvinne som angivelig skulle føde, og skjøt og drepte en palestinsk mann.”

 

Hva NRK ikke forteller deg

NRK opplyste ikke at den drepte gikk til angrep mot sikkerhetsstyrkene.

NRK opplyste ikke at sikkerhetsstyrkenes mål var å arrestere en ettersøkt terrorist, og at dette lyktes.

NRK opplyste heller ikke hvem som var kilden til nyhetsmeldingene deres.

Hvorfor velger NRKs nettjournalister å fremstille en pågripelse av en terrorist som et meningsløst drapstokt?

Og hvorfor er det ikke like interessant for NRK å fortelle at de palestinske sikkerhetsstyrker nå har fått ordre om å skyte israelske kollegaer dersom de forsøker å gjøre flere pågripelser gjennom lignende operasjoner som den i forrige uke?

 

Skjermdump fra Nrk.no.
Skjermdump fra Nrk.no.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart