Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tel Aviv-terrorist Nashat Milhem er skutt og drept i Nord-Israel

Nashat Milhem, den israelske araberen som drepte tre personer i Tel Aviv 1. januar 2016. (Israelsk politi, via Times of Israel)
Nashat Milhem, den israelske araberen som drepte tre personer i Tel Aviv 1. januar 2016. (Israelsk politi, via Times of Israel)
Lettelse i Israel etter at drapsmannen endelig er blitt funnet og uskadeliggjort.

Den israelske araberen Nashat Milhem (31) fra landsbyen Arara i Nord-Israel har vært på flukt siden han forrige fredag skjøt og drepte de to jødiske mennene Alon Bakal (26) fra Karmiel og Shimon Ruimi (30) fra Ofakim da han skjøt vilt rundt seg i Dizengoff-gaten i Tel Aviv fredag ettermiddag 1. januar.

I tillegg ble åtte såret i terrorangrepet, to alvorlig.

I dagene etterpå er det blitt kjent at han tok med seg maskinpistolen som han hadde stjålet fra faren Mohammed, av typen Spectre M4, til nabogaten Ibn Gvirol der han stoppet en drosje og beordret sjåføren til å kjøre mot nord.

Rundt en time etter det første angrepet ble drosjen funnet forlatt og tom på Namir Road i Ramat Aviv, nord for Tel Aviv. Den arabiske drosjesjåføren, 12-barnsfaren Ayman Shaaban (42) fra Lod, ble senere funnet skutt og drept på et åpent område ved Glilot-krysset i Ramat Aviv.

Nashat Milhems mobiltelefon ble funnet av en skolejente i Ramat Aviv bare noen timer etter angrepet. De tre døde, Alon BakalShimon Ruimi og Ayman Shaaban ble begravet søndag 3. januar.

Israelsk politi har sammen med den interne etterretningsorganisasjonen Shin Bet drevet en intens jakt på drapsmannen i dagene etter skytingen i Tel Aviv. Etter flere dager med søk i Tel Aviv-området, ble fokuset flyttet lengre nord. På onsdag søkte politiet etter ham i flere arabiske landsbyer i nærheten av Wadi Ara, deriblant Baka al-Gharbiya der Milhem har familie.

Ifølge israelske medier mente politiet at han også kunne ha kommet seg over til området som er styrt av de palestinske selvstyremyndighetene gjennom hull i sikkerhetsbarrieren.

Palestinske myndigheter skal torsdag ha informert Israel om at de ville arrestere og utlevere ham dersom han skulle bli funnet der.

Fredag ettermiddag ble omsider Nashat Milhem funnet av spesialstyrker fra det israelske grensepolitiet og Shin Bet i hans hjemby Arara.

Times of Israel skriver at han natt til fredag hadde brutt seg inn i hjemmet til en slektning i Arara gjennom et vindu. Fredag morgen ble han oppdaget og avslørt av slektningene til tross for at han forsøkte å skjule ansiktet med en hettegenser og ved å oppgi falskt navn.

Slektningen ringte deretter til advokat Nechami Feinblatt, som hadde blitt oppnevnt for å representere faren Mohammed etter at han var arrestert noen dager tidligere. Slektningen fortalte at Milhem hadde kommet til deres hjem noen timer før og ba ham om å informere myndighetene.

Etter at Feinblatt hadde pratet med sin klient Mohammed fredag morgen og fått beskjed om å informere myndighetene om hvor sønnen holdt seg skjult, ble Shin Bet informert.

Politiet og Shin Bet reiste straks til Arara. Planen var primært å arrestere Nashat Milhem, men da han forsto at han var oppdaget og begynte å skyte mot politiet med den samme maskinpistolen som han hadde brukt i Tel Aviv-angrepet, hadde sikkerhetstyrkene ikke noe annet valg enn å skyte tilbake for å stoppe ham.

Ingen av spesialstyrkenes medlemmer ble skadet.

Nashat Milhem ligger skutt på bakken (Foto fra Jerusalem Post)
Nashat Milhem ligger skutt på bakken (Foto fra Jerusalem Post)

Kilder: Jerusalem Post og Times of Israel.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart