Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinsk livvakt skjøt israelske soldater

Her ble tre israelske soldater skutt av et medlem av de palestinske sikkerhetsstyrkene søndag 31. januar 2016. (Foto: Flash90)
Her ble tre israelske soldater skutt av et medlem av de palestinske sikkerhetsstyrkene søndag 31. januar 2016. (Foto: Flash90)
En livvakt fra de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker gikk til skyteangrep søndag.

Tre israelske soldater i 20-årsalderen ble skadet i angrepet, to av dem alvorlig, ifølge Times of Israel. Angrepet skjedde ved en kontrollpost i nærheten av Beit El på Vestbredden. Gjerningsmannen kom kjørende i bil til kontrollposten. Da han ble bedt om å vise identifikasjonsbevis, gikk han ut av bilen, trakk fram et håndvåpen og avfyrte en serie skudd mot soldatene. Han ble skutt og drept av israelske styrker mens han utførte angrepet.

Ifølge palestinske kilder var gjerningsmannen en 35 år gammel mann som var medlem av de palestinske selvstyremyndighetenes offentlige sikkerhetsstyrker. Han arbeidet som livvakt for riksadvokaten i Ramallah.

 

– Om Allah vil

Gjerningsmannen hadde hintet om angrepsplanene sine i Facebook-innlegg tidligere i helgen.

”Hver dag hører vi nyheter om at noen er død. Tilgi meg, jeg blir kanskje den neste”, skrev han lørdag kveld. To timer før han utførte angrepet, skrev han: ”Det finnes ting på denne jorden som gjør livet verdt å leve. Men dessverre ser jeg ikke noe liv som er verdt å leve under okkupasjonen som kveler oss og dreper våre brødre og søstre. Allah, ha nåde med våre martyrer, leg våre sårede og bryt lenkene til våre fanger. De gikk foran, og om Allah vil, blir vi de neste.”

 

PA-styrkene tar avstand fra angrepet

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon uttalte mandag at sikkerhetssamarbeidet med de palestinske styrkene vil fortsette som normalt til tross for hendelsen i helgen. Representanter for PA-styrkene har gjort det klart at angrepet går imot deres gjeldende politikk overfor Israel, forteller Ya’alon.

– Men vi vil helt klart kreve å få en forklaring og en oversikt over de ansatte i forskjellige deler av sikkerhetstjenesten deres, legger han til.

Når planlagte angrep mot Israel avsløres og forhindres, er det i 20 prosent av tilfellene takket være de palestinske sikkerhetsstyrkene, opplyser Ya’alon.

 

 

Økt sikkerhetskontroll i Ramallah mandag

En talsperson for det israelske forsvaret uttalte mandag at kun innbyggere i Ramallah ville få adgang til å reise inn i byen denne dagen, av sikkerhetshensyn etter angrepet dagen før. Samtidig har Times of Israel snakket med både utenlandske og lokale pendlere som arbeider i Ramallah. De sier at de ikke har hatt problemer med å komme seg inn i byen som normalt denne dagen. Andre kilder sier at innreisebegrensningen kun er iverksatt ved noen av kontrollpostene rundt byen. Enkelte midlertidige kontrollposter skal også være satt opp i dag.

 

Knivangrep mot soldater mandag

Mandag morgen gikk en palestinsk tenåring til knivangrep mot israelske soldater som tok ham i å forsøke å snike seg inn i Israel gjennom et hull i sikkerhetsgjerdet ved Kfar Saba. Gjerningsmannen gjemte seg i en busk ved siden av sikkerhetsgjerdet som skiller Vestbredden fra Israel, da han ble oppdaget av soldatene. Han trakk kniv og forsøkte å angripe dem, men ble skutt og drept uten at han rakk å skade noen.

 

Tenåring knivstukket lørdag

Lørdag ble en israelsk-amerikansk tenåring knivstukket i Jerusalem. Den 17 år gamle gutten som ble angrepet hadde immigrert til Israel fra USA for kort tid siden, ifølge Ynetnews.com. To palestinske tenåringer angrep ham med kniv utenfor Damaskus-porten i Øst-Jerusalem. Offeret slapp fra angrepet med lettere skader. Den ene av terroristene overga seg da han ble funnet av politiet samme kveld. Han er en 16 år gammel gutt fra Øst-Jerusalem. Tre andre er arrestert under mistanke om medvirkning, men det er ikke avdekket hvem den andre angriperen er.

Siden 13. september har terrorbølgen mot Israel omfattet 115 knivangrep, 40 skyteangrep og 23 påkjørsler med bil. Palestinske angripere har drept 30 terrorofre og skadet 291, 26 av dem alvorlig.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart