Nabil Shaath på Awdha TV 1. februar 2016. (Skjermdump via Memri)
Nabil Shaath på Awdha TV 1. februar 2016. (Skjermdump via Memri)

– Blir vi nødt til å kapre flyene deres igjen?

Det er spørsmålet den tidligere palestinske utenriksministeren Nabil Shaath stiller til vestlige ledere.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Mandag 1. februar ble tidligere palestinsk forhandler Nabil Shaath intervjuet av palestinske selvstyremyndigheters tv-stasjon Awdha TV. Shaath tok til orde for å danne en mindre gruppe av stormakter som kan fungere som meklere i konflikten mellom palestinere og israelere. Videre beklaget han seg over at Europa ikke har større engasjement for palestinernes situasjon.

– Jeg sier alltid til disse folkene, etter at jeg har fortalt dem om Syria og IS: «Må vi begynne å kapre flyene og ødelegge flyplassene deres igjen for å få dere til å bry dere om vår sak? Venter dere på at vi skal stanse oljeleveransene? Dere venter alltid til situasjonene når kokepunktet, eksploderer og gjør skade, før dere griper inn og stanser kriminaliteten og forbrytelsene», sa Shaath.

Shaath var palestinske selvstyremyndigheters første utenriksminister. Det er sjelden at en PLO- og Fatah-topp så åpent erkjenner hvordan palestinerne har brukt og bruker terror og trusler om vold mot europeiske land.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart