Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Åstedet for skyteangrepet ved Damaskus-porten i Jerusalem søndag 14. februar. (Foto: Det israelske politiet)
Åstedet for skyteangrepet ved Damaskus-porten i Jerusalem søndag 14. februar. (Foto: Det israelske politiet)

Palestinsk politimann begikk skyteangrep

To palestinere begikk skyteangrep mot israelske grensepolitistyrker ved Damaskus-porten i Jerusalem søndag kveld. En av angriperne var politimann.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den palestinske politimannen og hans medsammensvorne skjøt med automatvåpen mot en gruppe israelske grensepolitifolk søndag kveld, ifølge Times of Israel. Angrepet skjedde ved Damaskus-porten inn til Gamlebyen i Jerusalem. Grensepolitimannskapene sto samlet for å få oppdateringer før de skulle ut på patrulje da de ble angrepet. Styrkene skjøt tilbake mot angriperne, som begge ble skutt og drept. Den ene angriperen ble truffet med det samme. Den andre forsøkte å flykte fra åstedet mens han fortsatte å skyte mot grensepolitiet, som fulgte etter ham. Etter kort tid ble også han truffet. Ingen av de israelske grensepolitifolkene, og heller ingen av de sivile som befant seg i nærheten, ble skadet. Begge angriperne var fra Vestbredden.

3. februar ble den 19 år gamle israelske grensepolitikvinnen Hadar Cohen drept på samme sted som angrepet søndag kveld.

Det er andre gang denne måneden at en ansatt i de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetstjenester har begått angrep mot israelere.

Skyteangrepet ved Damaskus-porten var det siste av en rekke terrorangrep mot israelere i helgen.

 

Fire andre angrep søndag

Tidligere søndag kveld ble et hus beskutt i den israelske bosetningen Beit El på Vestbredden. Skytingen forårsaket materielle skader, men ingen personer ble truffet.

Før dette forsøkte ei 14 år gammel palestinsk jente å knivstikke en israelsk grensepolitimann ved Patriarkenes grav i Hebron. Hun ble skutt og er kritisk skadet.

Samme dag gikk en palestinsk mann til knivangrep ved en kontrollpost i bydelen Har Homa i Øst-Jerusalem. Han løp mot en gruppe politifolk med løftet kniv. Politiet oppdaget ham og skjøt og drepte ham før han rakk å skade noen.

Søndag morgen kastet to palestinske tenåringer steiner mot biler langs en vei utenfor Jenin på Vestbredden. En av dem var bevæpnet med gevær. Da israelske soldater kom til stedet for å stanse steinkastingen, skjøt han mot soldatene. Begge gjerningsmennene ble skutt og drept da soldatene forsvarte seg mot angrepet.

 

Kjørte på politibil lørdag kveld

Tre israelske grensepolitimenn på 21, 29 og 43 år ble lettere skadet lørdag kveld da bilen de satt i ble påkjørt av en palestinsk bil. Grensepolitiet hadde rykket ut for å stanse den palestinske bilen grunnet mistanke om at personene i bilen oppholdt seg ulovlig i Israel. Palestinerne i bilen forsøkte først å kjøre på israelske politimenn som nærmet seg bilen til fots. Politiet skjøt da mot bilen, mens en annen politibil blokkerte veien for å hindre bilen i å komme seg unna. Bilen kjørte på politibilen som sperret veien, og det var der de tre politimennene ble skadet. To av personene i den palestinske bilen ble lettere til moderat skadet.

 

Knivangrep i Hebron lørdag

Ei 17 år gammel palestinsk jente gikk lørdag til knivangrep ved en kontrollpost i nærheten av Patriarkenes hule i Hebron. Hun forsøkte å knivstikke en israelsk soldat, som slapp fra angrepet med svært lette skader. Etterpå knivstakk hun en 30 år gammel palestinsk mann, som ble moderat skadet. Mannen ble knivstukket da han forsøkte å stanse henne fra å angripe soldater. Angriperen ble skutt og drept av israelske styrker.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart