Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Ber Norges regjering utfordre palestinerne

Itamar Marcus er leder av Palestinian Media Watch. I helgen besøker han MIFFs europeiske Israel-konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Itamar Marcus leder Palestinian Media Watch. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
- Den norske regjeringen må kreve av Fatah og de palestinske selvstyremyndighetene at de slutter med hatpropaganda og tydelig og offentlig fordømmer terror mot Israel, utfordrer Itamar Marcus fra Palestinian Media Watch. Se video av foredraget her!

Itamar Marcus grunnla den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW) i 1996. Sammen med en stab på 16 personer overvåker han systematisk hva som formidles internt i det palestinske samfunnet – på tv, i aviser, i idrettslivet, i moskeer, fra politiske talerstoler og ikke minst i utdanningssystemet. På organisasjonens nettside publiseres hele tiden nye rapporter om hvordan palestinske ledere og medier driver hatpropaganda mot Israel og oppildner til terror. MIFF gjengir jevnlig saker fra PMW.

Marcus besøker denne helgen MIFFs europeiske Israel-konferanse. Like før konferansen startet, besøkte han Utenriksdepartementet sammen med leder og nestleder i MIFFs hovedstyre, Morten Fjell Rasmussen og Bengt-Ove Nordgård. Der overrakte de en rapport fra PMW om hvordan det palestinske skolesystemet dyrker fram hat mot Israel og jøder og glorifiserer terrorister. Rapporten er oversatt til norsk av Geir Knutsen fra MIFF.

 

– En drøm ble oppfylt

– Det har lenge vært en drøm å få legge fram Itamar Marcus’ dokumentasjon på hatpropaganda i det palestinske samfunnet for norske politikere. Den drømmen er oppfylt i dag, sa styreleder Morten Fjell Rasmussen da han presenterte Marcus for 170 konferansedeltakere fra 14 europeiske land fredag kveld.

Rasmussen fortalte forsamlingen dette om møtet med Utenriksdepartementets representanter:

– De behandlet oss høflig, men vi ønsker mer enn det. Vi har utfordret utenriksministeren vår til ikke bare å snakke om dette problemet på bakrommet, men gå åpent ut og utfordre de palestinske selvstyremyndighetene og la dem få vite at vi ikke aksepterer hatindoktrinering av palestinske skolebarn.

 

– Skolesystemet hyller terror

– Vårt håp er at Norge og andre land skal begynne å legge press på de palestinske selvstyremyndighetene for å få slutt på hatpropagandaen, sa Marcus i foredraget sitt fredag kveld.

– Det vil være nødvendig for at vi en gang i framtiden skal få ha fred med den palestinske befolkningen, understreket han.

I foredraget kom han med noen eksempler på hvordan det palestinske skolesystemet dyrker fram holdninger der terrorister blir sett på som positive forbilder:

– 25 skoler har fått navn etter terrorister som har drept israelere. Tre av dem er oppkalt etter Dalal Mughrabi, som sto bak det mest dødbringende terrorangrepet mot Israel noensinne, en busskapring i 1978 der 37 mennesker ble drept. Skolene har logoer med bilde av henne, og elevene lærer å være stolte av henne.

– På Facebook-sidene til forskjellige skoler deles propagandategninger. Et eksempel er en tegning der en jøde gjemmer seg bak et tre mens en muslim leter etter ham for å drepe ham, en henvisning til en muslimsk hadith som sier at ”dagen vil komme da steiner og trær skal rope ut: O, muslim, du Allahs tjener, det er en jøde bak meg, kom og drep ham”.

– Da president Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah feiret 51-årsjubileumet sitt i januar i år, ble skolebarn utkledd i kostymer som selvmordsbombere.

– Innholdet i palestinske skolebøker er tidligere blitt karakterisert slik av den tidligere amerikanske utenriksministeren og nåværende presidentkandidaten Hilary Clinton: ”Disse skolebøkene gir ikke barna utdanning, men indoktrinering. De forgifter barnas sinn på en grundig måte.”

Her kan du lese flere saker om MIFFs europeiske konferanse og se videoer av foredragene.

 

Se video av hele Marcus’ interessante foredrag, der han gir en grundig oversikt over hva slags budskap palestinske ledere sender til sin egen befolkning:

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart