Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas sto bak mandagens bussbombe i Jerusalem

Selvmordsterroristen Abed al-Hamid Abu Srour kledd i uniform og med Hamas-flagg (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Selvmordsterroristen Abed al-Hamid Abu Srour kledd i uniform og med Hamas-flagg (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Terrorangrepet var en selvmordsaksjon organisert av Hamas og utført av et av den voldelige islamistbevegelsens medlemmer.

Israelske sikkerhetsstyrker fra Shin Bet og politiet kunne torsdag bekrefte at eksplosjonen på en buss i nabolaget Talpiot i Jerusalem mandag ettermiddag, var forårsaket av en bombe utplassert av den 19 år gamle palestineren Abed al-Hamid Abu Srour fra bydelen Beit Jala, litt vest for Betlehem. Det skriver Times of Israel i en sak publisert torsdag ettermiddag.

Terroristen ble kritisk skadet i eksplosjonen og døde onsdag på sykehus i Jerusalem. Til sammen ble 21 mennesker skadet.

Kort tid etter at nyheten om terrorangrepet ble kjent, startet den palestinske feiringen. Mange palestinere viste sin glede ved å strømme ut i gatene, dele ut søtsaker, lage karikaturtegninger og kommentere på sosiale medier.

Utenriksminister Børge Brende fordømte terroren og feiringen i en pressemelding tirsdag denne uken.

Israelske sikkerhetsstyrker skal ha arrestert flere Hamas-medlemmer i Betlehem etter en intens jakt på de medskyldige de siste dagene. Terroristen skal ha tilhørt en velkjent klan i Betlehem med medlemmer som tidligere har stått bak terror og vold mot israelere.

Hamas erklærte onsdag at Abu Srour var medlem. Terroristens far påsto i et intervju med den israelske tv-kanalen Channel 2 at han «ikke visste noe» om sønnens forbindelse til Hamas.

Jerusalem Post skrev torsdag at flere hundre palestinere på onsdag hadde deltatt i en stor støttedemonstrasjon for terroristen utenfor hjemmet hans i en solidaritetsmarsj for «den unge martyren.» Folkemengden lovpriste Abu Srour og ropte “Forbered sverdene, vi er sønner av Muhammad Deif.” Deif har vært og er trolig fortsatt leder for Hamas’ såkalte militære fløy, Izz ad-Din al-Qassam Brigadene i Gaza, og er ettersøkt av Israel for drap og medvirkning til drap på mange titalls israelere. Han skal også ha vært delaktig i konstruksjonen av den såkalte «Kassam-raketten» som i tusentall har blitt skutt mot israelske sivile i nærheten av Gaza.

Bussbomben på mandag var det første selvmordsangrepet siden den pågående palestinske terrorkampanjen mot israelere startet i oktober i fjor. Hamas har flere ganger oppfordret til slike angrep, blant annet i en musikkvideo med tittel «Spreng bort taket på bussene» sendt på Hamas-kanalen Al-Aqsa TV i februar 2016.

Det er  fem år siden forrige gang det var et bombeangrep mot en buss i Jerusalem. Da ble en britisk turist drept av en bombe som var plassert ved siden av et busstopp.

https://www.youtube.com/watch?v=v42Ds84iXeI

Videoen viser palestinere i Gaza som feirer terrorangrepet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart