Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hamas planlegger offentlige henrettelser

Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Hamas-myndighetene i Gaza planlegger å henrette 13 fanger med en stor folkemengde som tilskuere.

En gruppe av Hamas’ medlemmer i det palestinske parlamentet (et parlament som ikke har møttes til noen felles sesjon siden 2007) har gitt godkjenning til at Hamas-myndighetene i Gaza kan henrette 13 dødsdømte fanger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Godkjenningen fra parlamentsmedlemmene ble sendt ut i form av en offentlig uttalelse fra ”parlamentsmedlemmer i Gaza” onsdag. Det er ikke offentlig kjent hvor mange parlamentsmedlemmer som var med på å utstede godkjenningen. Det som er kjent er at de ikke hadde mandat til å gjøre det uten samtykke fra de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas. Parlamentsmedlemmene valgte likevel å gå utenom presidenten. Dette skjedde etter at flere Hamas-talsmenn de siste dagene hadde uttalt at de planlegger en serie offentlige henrettelser i Gaza.

Hamas-regimets statsadvokat i Gaza, Ismail Jaber, uttalte søndag at ”dødsstraffer vil snart bli iverksatt i Gaza”, og at han ville ”anmode om at de blir utført foran en stor folkemengde”. Han erklærte at Abbas’ ikke lenger har autoritet i slike saker.

De fleste av de 13 dødsdømte mennene er dømt for drap i forbindelse med ran.

Planene om henrettelser har fått sterk kritikk i FN.

Forrige gang det ble rapportert om at offentlige henrettelser var blitt utført i Gaza, var under krigen mellom Israel og Hamas i 2014. Da meldte Jerusalem Post at mer enn 30 personer var blitt henrettet av Hamas-regimet uten rettergang. De fleste av dem ble henrettet på grunn av anklager om samarbeid med Israel.

Ifølge Palestinian Center for Human Rights ble ni palestinere i Gaza, og to på Vestbredden, idømt dødsstraff i 2015. Til nå i 2016 skal ytterligere ti personer være blitt idømt dødsstraff i Gaza.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart