Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bildet viser palestinere ved minnesmerket for terror-drapsmannen Muhannad Halabi. (Foto: Fra Twitter-kontoen til Ofir Gendelman, israelsk talsmann)
Bildet viser palestinere ved minnesmerket for terror-drapsmannen Muhannad Halabi. (Foto: Fra Twitter-kontoen til Ofir Gendelman, israelsk talsmann)

De fleste palestinere støtter terrorangrep mot sivile

Verden fordømte terroren i Tel Aviv, men terroristene vet at de har flertallet av sine egne i ryggen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) er et høyt ansett palestinsk meningsmålingsbyrå. 7. juni, dagen før det brutale terrorangrepet i Tel Aviv hvor fire sivile israelere ble drept, publiserte PSR en spørreundersøkelse gjort blant palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen mellom 2. og 4. juni.

Deltakerne i undersøkelsen fikk spørsmål om de støttet bombeangrepet mot en buss i Jerusalem i midten av april. Mer enn 20 israelere ble skadet i terrorangrepet.

65 prosent av palestinerne svarte ja, de støtter terrorangrepet. Bare 31 prosent svarte at de tar avstand fra angrepet.

I mars ble støtten til de palestinske knivangrepene målt til 58 prosent. I juni har støtten gått ned, men bare til 51 prosent. Støtten til knivangrepene er mye større på Gaza-stripen, 75 prosent, enn på Vestbredden, 36 prosent.

I undersøkelsen fikk deltakerne spørsmål om de støtter væpnede angrep mot israelske sivile inne i Israel. Bare 4,5 prosent svarte at de er sterkt imot. 33,3 prosent svarte at de er imot, 43 prosent svarte at de er for og 18,3 prosent svarte at de er sterkt for angrep. 1,9 prosent svarte ikke.

Vi kan trygt anta at Tel Aviv-angrepet, som var det mest dødelige palestinske terrorangrepet i de siste måneders voldsbølge, har stor oppslutning i det palestinske folket.

Under den andre intifadaen, viste PSRs målinger at palestinernes støtte for konkrete terrorangrep med høye sivile israelske dødstall var større enn den generelle støtten til angrep mot sivile israelere, påpeker Daniel Polisar i Times of Israel. Han lenker også til de aktuelle PSR-målingene.

– Palestinere som vurderer et angrep kan være trygge på at deres angrep, dersom de lykkes med å drepe eller skade sivile israelere, vil høste støtte og ros i samfunnet – for dem selv, deres familier og den militante gruppen som de tilhører, skriver Polisar.

– Bare dersom det blir en skarp og varig nedgang i den dype støtten til slik vill vold og til dem som gjennomfører den, kan det være virkelig håp om at denne terroren vil bli, slik den bør, noe som hører historien til, avslutter Polisar.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart