En del av den israelske sikkerhetsbarrieren på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
En del av den israelske sikkerhetsbarrieren på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

– 50.000 palestinere tar seg ulovlig inn i Israel hver dag

Israels forsvarssjef Gadi Eisenkot mener dette problemet forsterker terrorfaren. Derfor tar han til orde for å ferdigstille sikkerhetsbarrieren mellom Israel og de palestinsk-kontrollerte områdene.

Ifølge Eisenkot kommer mellom 50.000 og 60.000 palestinere fra Vestbredden til Israel uten innreisetillatelse hver dag. Dette er hovedsakelig mulig fordi sikkerhetsbarrieren på Vestbredden ikke er blitt fullt utbygd. Svært få av dem som kommer ulovlig inn i Israel, blir tatt. Bare om lag 4.300 palestinere blir årlig arrestert for opphold i Israel uten innvilget tillatelse.

Eisenkot mener problemet utgjør en sikkerhetstrussel. Han viser til at 44 prosent av terrorangrepene som er blitt begått det siste året, er begått av gjerningspersoner fra Vestbredden som tok seg ulovlig inn i Israel. Ved å få kontroll med den ulovlige trafikken mellom Israel og de palestinske selvstyreområdene, tror han terrortrusselen vil avta kraftig.

100.000 palestinere fra Vestbredden reiser daglig inn i Israel med innreisetillatelse. Ingen av disse har vært involvert i den siste tidens terrorbølge, ifølge Eisenkot.

 

Åpent område sør for Jerusalem

Tirsdag la han fram denne argumentasjonen under et komitémøte i Knesset, skriver blant andre Times of Israel og Jerusalem Post. Der tok han til orde for å ferdigstille sikkerhetsbarrieren langs de siste 100 kilometerne av linjen som fortsatt står uten gjerde, mur eller annen form for sperring. En strekning uten barriere i bosetningsblokken Gush Etzion, like sør for Jerusalem, er særlig sårbar. Forsvarssjefen anslår at det ville koste 520 millioner kroner å ferdigstille barrieren langs denne strekningen.

Han tok i tillegg til orde for å forbedre prosedyrene for anskaffelse av lovlig oppholdstillatelse og sterkere straffer for israelske selskaper som ansetter palestinske arbeidere uten lovlig opphold.

– Vi må skape en balanse mellom våre økonomiske behov, palestinernes behov og våre sikkerhetshensyn, sa Eisenkot i Knesset.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart