Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hamas’ valgkampleder på Vestbredden arrestert for oppildning til terror

Fra en Hamas-demonstrasjon for utslettelse av Israel. (Illustrasjonsfoto: Alray.ps / The Israel Project / Flickr.com / CC)
Fra en Hamas-demonstrasjon for utslettelse av Israel. (Illustrasjonsfoto: Alray.ps / The Israel Project / Flickr.com / CC)
Abu Kweik, som leder valgkampen for Hamas på Vestbredden og representerer Hamas i den palestinske valgkommisjonen, er arrestert av israelske styrker. Ifølge Shin Bet utgjør han en sikkerhetstrussel ved at han oppfordrer til terror.

De palestinske selvstyremyndighetene planlegger å avholde lokalvalg på Vestbredden og i Gaza 8. oktober, og både Fatah og Hamas har sagt seg villige til å være med. Hamas har riktignok truet med å boikotte valget fordi de Fatah-styrte palestinske myndighetene har arrestert en rekke Hamas-mannskaper den siste tiden, ifølge Times of Israel.

Dersom valget blir noe av, og Hamas ikke trekker seg, blir det første gang på ti år at Hamas stiller opp til et demokratisk valg. De har stilt til valg to ganger tidligere, i lokalvalg i 2005 og parlamentsvalg i 2006. Hamas fikk stor oppslutning i begge valgene. Etter parlamentsvalget brøt det ut intern krig mellom Fatah og Hamas, som endte med at Hamas tok makten i Gaza. Hamas deltok ikke i lokalvalgene på Vestbredden i 2010 og 2012. Det har ikke vært avholdt nytt parlamentsvalg i de palestinske områdene etter 2006. Siste presidentvalg var i 2005.

Onsdag ble det kjent at israelske sikkerhetsstyrker har arrestert Abu Kweik, som er Hamas’ valgkampleder på Vestbredden. Han er i tillegg utnevnt til Hamas’ eneste medlem av den sentrale palestinske valgkommisjonen, som har ansvaret for å føre tilsyn med valggjennomføringen.

Etterretningstjenesten Shin Bet opplyser at han er arrestert ”fordi han er involvert i sikkerhetsrelatert aktivitet som utgjør en sikkerhetstrussel i området.” Han er mistenkt for oppildning til terror, og flere andre tiltalepunkter kan bli lagt til.

De siste dagene har Abu Kweik omtalt sin organisasjon som ”spydspissen i motstanden” mot Israel, ifølge Israel Radio.

Den islamistiske terrororganisasjonen Hamas har som uttalt mål å eliminere staten Israel og drepe jøder for Allah.

Åtte andre mistenkte Hamas-medlemmer ble arrestert natt til onsdag, samtidig som Abu Kweik, ifølge det israelske forsvaret. 12 andre palestinere ble også arrestert i løpet av natten. Fem av dem er mistenkt for steinkasting og voldelige opptøyer.

Hamas’ talsmann Sami Abu Zuhri i Gaza uttalte onsdag at arrestasjonen av Kweik er ”et forsøk fra Israel på å blande seg inn i valget”.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart