Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ny rapport: – Palestinske myndigheter fengsler og torturerer kritikere

Skjermdump av video fra Human Rights Watch / YouTube.
Skjermdump av video fra Human Rights Watch / YouTube.
Journalister, musikere og andre som offentlig kritiserer de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden eller Hamas i Gaza, risikerer fengsel, mishandling og andre former for forfølgelse. Human Rights Watch dokumenterer eksempler på dette i en ny rapport. Her kan du se video om saken.

Palestinske myndigheter både på Vestbredden og i Gaza arresterer, mishandler og retter anklager om kriminelle handlinger mot journalister og aktivister som kritiserer myndighetene, ifølge en ny rapport fra Human Rights Watch.

– Selv om de opererer uavhengig av hverandre, ser begge de palestinske regjeringene ut til å ha bestemt seg for å bruke de samme metodene med trakassering, fryktskaping og fysisk misbruk av alle som kritiserer dem, sier Sari Bashi, direktør for Human Rights Watch’ virksomhet i Israel, Vestbredden og Gaza.

Menneskerettsorganisasjonen har offentliggjort dokumentasjon på fem slike saker – to på Vestbredden og tre i Gaza. Sakene forteller om hvordan palestinske sikkerhetsstyrker har arrestert to journalister, en politisk aktivist og to rappere, som alle hadde uttrykt seg kritisk mot myndighetene, på fredelig og ikke-voldelig måte.

Fire av de fem sier at sikkerhetsstyrkene torturerte eller fysisk mishandlet dem. De forteller blant annet at de ble slått og sparket, spylt med iskaldt og varmt vann og nektet mat og søvn.

Noen av dem sier at de ble tvunget til å undertegne en erklæring om ikke å kritisere myndighetene mer. Andre står fortsatt i fare for å bli dømt til fengsel.

Hamas-myndighetene i Gaza benekter anklagene. Selvstyremyndighetene på Vestbredden sier at de ikke kan behandle sakene fordi de ikke har mottatt noen formell klage.

Human Rights Watch poengterer at sakene føyer seg inn i sammenhengen av en rekke lignende forhold som tidligere er dokumentert.

VG skriver om saken tirsdag 30. august. De viser til at også pressefrihetsorganisasjonen MADA har dokumentert myndighetenes praksis overfor kritikere. MADA dokumenterte i fjor 192 tilfeller der palestinske myndigheter grep inn overfor journalister ved å pågripe dem, ta dem inn til avhør, fengsle dem og mishandle. Dette var en økning på 68 prosent fra året før.

 

Se video (på engelsk) der de dokumenterte eksemplene presenteres nærmere av Human Rights Watch:

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart