Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kvinners navn og bilder slettes fra valglister

En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)
En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)
- Våre navn er ikke kjønnsorganer som må tildekkes, protesterer en palestinsk blogger.

Forberedelsene til det palestinske lokalvalget 8. oktober er i gang. Flere av valglistene har valgt å utelate navn og bilder på sine kvinnelige kandidater, melder den palestinske journalisten Khaled Abu Toameh. I stedet blir kandidatene identifisert som «konen til …» eller «søsteren til …».

Den palestinske valgloven fra 2005 krever at kandidater må identifiseres med navn, alder, adresse og registreringsnummer på valglisten. Flere palestinere har protestert mot å fjerne kvinners navn fra valglistene, noe de ser på som både ulovlig og umoralsk.

– Når palestinske kvinner gjennomfører angrep mot israelere, hedrer det palestinske samfunnet dem som helter. Da blir navnet og bilder av disse kvinnene spredt på plakater som alle kan se. Men når kvinner heller vil jobbe for livet enn for døden, virker det som om deres identitet ikke passer til å vises offentlig, skriver Abu Toameh.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart