Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)
En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)

Kvinners navn og bilder slettes fra valglister

- Våre navn er ikke kjønnsorganer som må tildekkes, protesterer en palestinsk blogger.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Forberedelsene til det palestinske lokalvalget 8. oktober er i gang. Flere av valglistene har valgt å utelate navn og bilder på sine kvinnelige kandidater, melder den palestinske journalisten Khaled Abu Toameh. I stedet blir kandidatene identifisert som «konen til …» eller «søsteren til …».

Den palestinske valgloven fra 2005 krever at kandidater må identifiseres med navn, alder, adresse og registreringsnummer på valglisten. Flere palestinere har protestert mot å fjerne kvinners navn fra valglistene, noe de ser på som både ulovlig og umoralsk.

– Når palestinske kvinner gjennomfører angrep mot israelere, hedrer det palestinske samfunnet dem som helter. Da blir navnet og bilder av disse kvinnene spredt på plakater som alle kan se. Men når kvinner heller vil jobbe for livet enn for døden, virker det som om deres identitet ikke passer til å vises offentlig, skriver Abu Toameh.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart