Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Det palestinske fotballaget Hilal al-Quds poserer med et banner av den palestinske terroristen Mesbah Abu Sabih som drepte to israelere i et skyteangrep i Jerusalem. (Foto: Times of Israel / Facebook).
Illustrasjon: Det palestinske fotballaget Hilal al-Quds poserer med et banner av den palestinske terroristen Mesbah Abu Sabih som drepte to israelere i et skyteangrep i Jerusalem.(Foto: Times of Israel / Facebook).

Palestinsk fotballag hyllet terrorist

Terroristen som drepte to israelere ble hyllet som ”helt” og ”martyr”.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Søndag 9. oktober drepte araberen Mesbah Abu Sabih (39) fra Silwan i Øst-Jerusalem kvinnen Levana Malhi (60) og politioffiseren Yosef Kirma (29) i en skuddveksling da han åpnet ild mot forbipasserende fotgjengere. Angrepet skjedde på Ammunition Hill i nærheten av trikken i Jerusalem. Selv ble Sabih skutt og drept i skuddvekslingen med politiet, mens fem andre personer ble såret i terrorangrepet.

Dagen etter terrorangrepet poserte flere smilende fotballspillere fra klubben Hilal Al-Quds på sin hjemmebane, Faisal Al-Husseini International Stadium, i al-Ram. På lagbildet holder de et banner av Sabih, hvor det står på arabisk skrift:

«Hilal al-Quds fotballklubb sørger over tapet av løven av al-Aqsa [Jerusalem], martyren og helten Mesbah Abu Sabih», skriver Times of Israel. Før kampen startet, sto hjemmelaget rundt midtbanen sammen med bortelaget Shabab Al Khaleel for et øyeblikks stillhet, for å hedre terroristen.

Fotballagets talsmann, Tamer Obaidat, hevder at banneret ble bragt på fotballbanen av supportere som var oppildnet over Abu Sabihs død. Laget som spiller i Vestbreddens toppdivisjon, postet lagbildet på sin Facebook-side dagen etter kampen, men ble bedt om å fjerne det fordi det bryter FIFAs regelverk, i følge Yedioth Aharonoth.

Kort tid etter at lagbildet ble lagt ut på det sosiale nettstedet, ble lagets trener, Maher Abu Sanina, i helgen arrestert av israelsk politi. Sanina er mistenkt for å oppfordre til vold, og for å vise offentlig støtte til terrorisme. Trenerens advokat, Mohammed Mahmoud, mener hans klient ikke var ansvarlig for at lagbildet ble tatt. Politiadvokaten mente på sin side i retten at Sanina likevel kunne ha forhindret at lagbildet ble tatt.

Fordi det var tilstrekkelig mistanke om at en forbrytelse ble begått, og fordi Saninas forklaring i avhør var ”ufullstendig og ikke troverdig”, valgte dommeren å utvide hans varetektsfengsling med tre dager, melder Haaretz.

Forøvrig kjemper fortsatt palestinske myndigheter med å overbevise FIFA om å erklære israelske lag på Vestbreddens bosetninger som ulovlige.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart