Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Usikkerhet rundt planlagt fransk «fredsmøte»

Frankrikes statsminister Manuel Valls og Israels statsminister Benjamin Netanyahu holder pressekonferanse i Jerusalem 23. mai 2016. (Foto: Kobi Godeon, GPO)
Manuel Valls og Benjamin Netanyahu under en pressekonferanse i Jerusalem i 2016. (Foto: Kobi Godeon, GPO)
Det som skulle være et fredsmøte mellom Israel og palestinerne i slutten av 2016 kan bli avlyst på grunn av mangel på vilje til å delta.

Yedioth Aharonoth meldte søndag 20. november at Frankrike skal ha tatt en beslutning om å trekke seg fra det planlagte israelsk-palestinske fredsmøtet i etterkant av Donald Trumps valgseier.

En vestlig tjenesteperson fortalte Yedioth Aharonoth at den franske presidenten Francois Hollande skal ha sagt i forskjellige fora i forrige uke at landet hans vil få det vanskelig med å arrangere fredsmøtet på grunn av den nye amerikanske regjeringen.

Kilden kunne ikke bekrefte om fredsmøtet, som skulle holdes mot slutten av år 2016 i Paris, faktisk er blitt avlyst.

Over helgen har det også kommet fram at Frankrike har avgjort at landets fredsinitiativ skal settes på vent på grunn av press fra det internasjonale samfunnet og særlig fra Israel.

Vestlige diplomater ble siterte på at mangel på interesse fra den sittende amerikanske regjeringen og Israels beslutning på å ikke delta i møtet førte til at franskmennene utsetter planene.

Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas sammen under et møte i Jerusalem i 2010, i forbindelse med fredsforhandlingene som pågikk. (Illustrasjonsfoto: GPO)
Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas sammen under et møte i Jerusalem i 2010, i forbindelse med fredsforhandlingene som pågikk. (Illustrasjonsfoto: GPO)

En av diplomatene har angivelig uttalt at «tjenestepersoner i det amerikanske utenriksdepartementet fortalte den franske utsendingen, Pierre Vimont, at de ikke var entusiastiske angående fredsmøtet på grunn av at Israel ikke ønsker å delta.»

Diplomatene la til at det er mulig at Frankrike foretrekker å gjøre veien klar for andre initiativ – fra Egypt og Russland – som kan ha større sjanse for suksess på grunn av Israels forhold til disse to landene.

Palestinerne, på den andre siden, nekter for at Frankrike vil avlyse møtet. Dr. Husam Zomlot, en av Mahmoud Abbas’ rådgivere og muligens palestinernes neste ambassadør i Washington, mente at Frankrike forbereder seg til konferansen.

De palestinske myndighetene foretrekker et fransk initiativ framfor at Egypt eller Russland arrangerer et slikt møte. Dette er på grunn av at Abbas helst vil holde konflikten på et internasjonalt nivå, for å kunne presse Israel til å forandre politikken sin.

Nå forteller Times of Israel at konferansen skal foregå som planlagt, på tross av rapporter om at Frankrike tvilte på om amerikanerne er like villige til å drive fram fredsprosessen. Det skal offisielle franske tjenestepersoner ha uttalt.

Dermed forklarer franskmennene at presidenten Hollande var usikker på USAs forpliktelse, på grunn av Donald Trumps valgseier.

En talperson for det franske utenriksdepartementet la til at presidentens mål om å arrangere en fredskonferanse for å få liv i fredsprosessen fortsatt gjelder.

Pierre Vimont skal nylig ha vendt tilbake fra USA, kun dager etter hans besøk i Jerusalem og Ramallah, for å holde samtaler med høytstående tjenestepersoner.

Tidlig i juni holdt Frankrike en konferanse i Paris uten de to partene i konflikten for å forberede seg til fredsmøtet. Utenriksministere fra Den europeiske unionen og tjenestepersoner fra FN og arabiske land deltok i konferansen.

I løpet av denne konferansen uttrykte Saudi Arabia at det arabiske fredsinitiativet fra 2002 skulle tas i bruk, da dette kan føre til normalisering av forholdene mellom Israel og arabiske land.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart