Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.
Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.

I dag fikk palestinske terrorister 3 millioner kroner i belønning

Hvor mange dager til vil du akseptere at Utenriksdepartementet misbruker dine skattepenger til å finansiere belønningssystem for terrorister?

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I palestinske selvstyremyndigheters budsjett for 2016 er om lag 1,1 milliarder kroner satt av til lønn for palestinere som er i, eller er blitt løslatt fra, israelsk fengsel. De aller fleste fangene er dømt for aktiviteter knyttet til terror.

1,1 milliarder kroner på ett år, tilsvarer tre millioner kroner daglig. Også i morgen kommer palestinske myndigheter til å gi 3 millioner kroner i belønning til terrorister. Nye tre millioner følger i overmorgen.

I tillegg har PAs 2016-budsjett satt av 1,5 milliarder kroner til lønn til «martyrers» familier. Blant «martyrene» er et stort antall palestinere som var selvmordsbombere eller som gjennomførte terrorangrep mot israelske kvinner og barn.

Totalt utgjør palestinernes belønningssystem for terror omkring 6,9 prosent av det totale budsjettet til selvstyremyndighetene. Terrorbelønningen utgjør 29,6 prosent av utenlandsk bistand, viser en ny oversikt fra Jerusalem Centre for Public Affairs. Forfatteren av rapporten, brigader Yossi Kuperwasser, viser til de palestinske dokumentene som dokumenterer at lønnen blir utbetalt fra palestinske myndigheter og delvis via PLO.

Tabell med tall fra palestinsk budsjett, presentert av Jerusalem Centre for Public Affairs.
Tabell med tall fra palestinsk budsjett, presentert av Jerusalem Centre for Public Affairs.

Det er lovfestet hos palestinske myndigheter at alle dømte terrorister skal få månedlig lønn under fangenskap og lønn eller jobb etter løslatelse. De kan også ha rett på fritak fra betaling for utdanning, helseomsorg og yrkesutdannelse. Jo lengre en palestiner har sittet i israelsk fangenskap, jo høyere rangert lønn og jobb i myndighetene har han rett på.

I mai 2014, etter press blant annet fra Norge, gjorde palestinerne en administrativ endring. I stedet for at fangelønnen ble utbetalt av PAs departement for fangesaker, skulle den nå utbetales av PLOs kommisjon for fanger og ex-fanger. Dette ble gjort fordi noen bistandsgivere ikke ønsket at deres bistand skulle gå til terrorlønn. Men navneskiftet førte ikke til noen reelle endringer. Kontorene for fangelønnen var de samme, lederen den samme, og det er fortsatt palestinske selvstyremyndigheter som finansierer og har overoppsyn for ordningen.

Med Israel for fred (MIFF) har satt fokus på palestinernes belønningssystem for terrorister i en årrekke. Vi forventer at den norske regjeringen legger press på PA til å avvikle systemet.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart