Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Kaos, lovløshet og ekstremisme

PAs forhandlingsleder Saeb Erekat kommer med sterke uttalelser i lydopptak offentliggjort på Youtube. (Foto: Skjermdump fra Youtube.)
PAs sjefsforhandler Saeb Erekat. (Foto: U.S.-Islamic World Forum)
USAs neste ambassadør til Israel, David Friedman, planlegger å flytte ambassaden til Jerusalem. Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat truer med voldsomme konsekvenser.

På en pressekonferanse fredag uttalte Erekat seg om Trumps utnevnelse av USAs neste ambassadør til Israel, David Friedman.

 

– Dette vil ødelegge for fredsprosessen som helhet

– Donald Trumps kunngjøring av sin stab, er hans sak, sa Erekat, men la deretter til:

– Det som ikke er Donald Trumps sak er å bestemme hovedstedene i andre land, spesielt når det kommer til det okkuperte Øst-Jerusalem, sa Erekat, ifølge Times of Israel.

Friedman (57) er ortodoks jøde, snakker hebraisk, og har vært en aktiv og frittalende støttespiller for bosetterbevegelsen. Friedman har vært spaltist for de to israelske høyreorienterte engelskspråklige avisene, Arutz Sheva og Jerusalem Post, skriver Ha’aretz. I tillegg til å være advokat i New York, er Friedman president for American Friends of Bet El Institutions, en organisasjon som støtter en stor bosetning på Vestbredden like utenfor Ramallah.

 

Erekat om annektering

Siden 1967 har offisiell amerikansk politikk – både under republikanske og demokratiske administrasjoner – gått imot israelsk bygging på Vestbredden. USA og det internasjonale samfunnet anser israelsk bygging på Vestbredden og i Øst-Jerusalem som ulovlig.

Erekat bemerket at «det vi bryr oss om» er at USAs politikk «fortsetter å vurdere annektering av Vestbredden som ulovlig og bosetningsaktivitet som ulovlig». Han sa det var forskjell mellom «interessene til den ene eller den andre personen» og at «det langvarige synet USA inntok siden 1967 – med tanke på annekteringen av Øst-Jerusalem som ulovlig», og Israels kontroll over Vestbredden som ulovlig.

– Trump har «rett til å utnevne hvem som helst, men har ingen rett til å ta avgjørelser når det gjelder min fremtid,» sa Erekat.

 

– Kaos, lovløshet og ekstremisme

På spørsmål fra en journalist om hva palestinerne kan gjøre nå når USA «ikke lenger tror» på disse sentrale grunnprinsippene, sa Erekat «vi får se, om han kommer til å gjøre det. Jeg tror ikke de vil gjøre det.»

Han kom deretter med en trussel om mulige konsekvenser ved å flytte ambassaden:

– Hvis dere skulle ta disse skrittene – å flytte ambassaden, å annektere bosetninger på Vestbredden – da sender dere denne regionen nedover veien mot noe jeg kaller kaos, lovløshet og ekstremisme.

– Jeg tror USA, til syvende og sist, er et land styrt av institusjoner og de er ledet av fellesskapets interesser, og ikke interessene – tror jeg – til den ene eller andre enkeltpersonen, sa Erekat.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart