Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi vil aldri anerkjenne Israel som en jødisk stat

Veteranpolitiker i PA, Hanan Ashwari (Foto: Wikimedia Commons)
Veteranpolitiker i PA, Hanan Ashwari (Foto: Wikimedia Commons)
Palestinsk topp-politiker Hanan Ashrawi avviser flere av prinsippene som USAs utenriksminister John Kerry pekte ut i sin tale.

Det har vært mange kraftige reaksjoner i Israel, spesielt fra regjeringen, etter den amerikanske utenriksministeren John Kerrys omstridte tale i slutten av desember. Men som MIFF påpekte allerede dagen etter, rettet Kerry også kraftig kritikk mot palestinsk side og skisserte opp flere prinsipper for løsning som har vært og blir avvist i Ramallah.

Den sentrale palestinske politikeren Hanan Ashrawi bekreftet i et intervju 3. januar (se under) i studio hos de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle tv-kanal PA TV at palestinerne ikke aksepterer Kerrys prinsipper.

– Ved å kalle Israel en jødisk stat, ga USAs utenriksminister motparten en stor seier, påpekte Ashrawi til programlederen. – Vi nekter og kommer til å fortsette å nekte å anerkjenne Israel som en jødisk stat, fortsatte Ashrawi. Intervjuet er oversatt fra arabisk til engelsk av Palestinian Media Watch.

I sin tale presenterte Kerry seks prinsipper som han mener bør være et utgangspunkt for forhandlinger mellom israelerne og palestinerne. Ashrawi mener prinsippene er «zionistiske prinsipper som støtter israelske interesser». Hun reagerer også på at Kerry omtalte Jerusalem som en hovedstad for to stater.

– Han sa ingenting om at øst-Jerusalem er okkupert, men bare at Jerusalem skal være hovedstad for to stater, sa Ashrawi.

Den palestinske politikeren nevnte også at Kerry avviste palestinernes krav om rett til å vende tilbake. Et slikt krav vil i realiteten bety slutten på Israel som en jødisk stat.

– Rundt spørsmålet knyttet til de palestinske flyktningene avviste Kerry retten til å vende tilbake, og sa samtidig at det er nødvendig å finne en rettferdig løsning for kompensasjon. Med andre ord, ingen rett til å vende tilbake, sa en skuffet palestinsk politiker i tv-programmet.

Etter Kerrys tale har MIFF påpekt dette overfor NRK, Dagsavisen og Aftenposten. Ingen av disse har tatt inn over seg at det er palestinerne som avviser en løsning med to stater for to folk.

 

(Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.)

 

Se klippet her:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart