Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tyskland avlyste avtale med det palestinske fotballforbundet på grunn av leders terrorstøtte

PA-topp Jibril Rajoub sier på TV at han er stolt av terroristene som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere i høst. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
PA-topp Jibril Rajoub sier til palestinsk tv at han er stolt av palestinske terrorister som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere. (Skjermdump fra PMW/YouTube)
Tyskerne innså til slutt at de ikke kunne samarbeide med en palestinsk leder som støtter drap og terror mot israelere.

Tirsdag 28. mars meldte Palestinian Media Watch (PMW) at Det tyske olympiske idrettforbundet (DOSB) har kansellert en nylig inngått samarbeidsavtale med Det palestinske fotballforbundet (PFA). Årsaken til den tyske snuoperasjonen er at PFA ledes av Jibril Rajoub, en mann som støtter drap og terror mot israelere. Rajoub er også formann i den palestinske olympiske komité, generalsekretær i Fatahs sentralkomité og leder for det høyeste rådet for sport og ungdomssaker.

Det var den tyske dagsavisen Taz som først skrev at avtalen var blitt sagt opp.  Talskvinne Ulrike Spitz i DOSB forklarte beslutningen slik til avisen: «Ikke alle parter føler seg forpliktet til å følge fotballsportens høye verdigrunnlag.»

Avgjørelsen kom etter at Simon Wiesenthal-senteret og det jødiske idrettsforbundet Maccabi Tyskland, som er medlem i DOSB, hadde protestert. Simon Wiesenthal-senteret baserte sin klage på dokumentasjon som det israelske forskningsinstituttet Palestinian Media Watch (PMW) hadde samlet om Jibril Rajoub.

I rapporten The Jibril Rajoub File (klikk for å laste ned pfd-filen) har PMW samlet dokumentasjon som viser at Rajoub støtter og glorifiserer palestinsk terror og terrorister, oppmuntrer til drap på israelere og motarbeider og forbyr alle former for brobygging og fredsskapende tiltak mellom palestinere og israelere.

PMW skrev første gang om avtalen 7. februar i artikkelen «Tyskland undertegner sportsavtale med terrorforkjemperen Rajoub i PA».

Avtalen ble undertegnet 31. januar i byen El-Bireh på Vestbredden av tyske Peter Beerwerth og formann Jibril Rajoub i det palestinske fotballforbundet. Den hadde en verdi på 3,6 millioner kroner som skulle betales av det tyske utenriksdepartementet.

Beerwerth er diplomat og leder det tyske representasjonskontoret (i Ramallah) til de palestinske selvstyremyndighetene.

Prosjektet gikk ut på at den tyske fotballtreneren Gert Engels regelmessig skulle besøke de PA-styrte områdene på Vestbredden og den Hamas-styrte Gazastripen de to neste årene. Der skulle han gi råd og hjelpe til med å utvikle fotballsporten, med hovedfokus på unge spillere.

Kanselleringen av avtalen er et stort nederlag for Jibril Rajoub. På det internasjonale fotballforbundets (FIFA) kongress i mai 2015 forsøkte han å få det israelske fotballforbundet ekskludert fra FIFA. Etter press og råd fra andre lands utsendinger trakk han til slutt kravet.

Nå er spørsmålet: Kommer FIFA på møtet i mai 2017 i Bahrain til å følge opp det tyske forbundets avgjørelse og erklære at Rajoub «ikke følger fotballsportens verdigrunnlag»? Det kan i så fall føre til at det palestinske fotballforbundet og dets leder Jibril Rajoub blir kastet ut av FIFA.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart