Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rapport: USA vil øke bistanden til palestinerne

Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, møtte Mahmoud Abbas tirsdag. (Foto: Twitter)
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, i møte med Mahmoud Abbas i mars 2017. (Foto: Twitter)
Trump kutter i bistanden til de fleste land i utlandet, men øker støtten til palestinerne.

Det utenrikspolitiske magasinet Foreign Policy har publisert dokumenter fra det amerikanske utenriksdepartementet som viser at Trump-administrasjonen har planer om å gjøre store kutt i USAs utenlandsbistand, skriver avisen Ha’aretz.

Blant annet risikerer Egypt å miste halvparten av bistanden de får fra USA, noe som overrasker magasinet med tanke på det gode forholdet mellom Trump og Egypts president Abdel-Fattah al-Sissi. Jordan risikerer å miste over 20 prosent av bistanden de får fra USA, til tross for at Kong Abdullah II av Jordan var den første statslederen til å møte Donald Trump etter at han ble valgt til USAs 45. president.

Årsaken er at USA skal kutte kraftig i budsjettet til utenriksdepartementet. Men til tross for store kutt blir ikke bistanden til palestinerne rørt ifølge magasinet. Den vil faktisk øke med drøyt fem prosent, noe som gjør at USA vil gi nesten to milliarder kroner i støtte til palestinerne i 2018. Også Syria, Irak og Libya vil få mer i bistand.

Ifølge Foreign Policy kan USA komme til å «kompensere» Egypt og Jordan ved å beholde deres nåværende nivå på militærhjelp, selv om kuttene vil gjøre det økonomisk tøffere for Sissi og Kong Abdullah. Det er fortsatt uklart om de foreslåtte kuttene vil få støtte. Både demokrater og republikanere i kongressen advarer mot å kutte i en bistand de mener er nødvendig for USAs allierte, spesielt i Midtøsten.

Trump har tidligere gjort det klart at den militære støtten til Israel blir fredet.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart